Lahodný lehký pokrm, který nalezneme ve stálém menu mnoha restaurací, si našel cestu i do našich kuchyní. Pokud jste propadli kombinaci chuti římského salátu, kuřecího masa, parmazánu, výtečného dresinku z ančoviček a křupavých krutonů stejně jako my, pak neváhejte a vyzkoušejte přípravu salátu podle časopisu F.O.O.D. Věříme, že si jej zamilujete od prvního sousta.
Maso potřete olejem, ochuťte paprikou, rukama promněte a nechte odpočinout.
2
Připravte krutony. Nastrouhejte najemno asi 1/3 parmazánu, bagetu natrhejte na kousky velikosti sousta a dejte do mísy, přidejte nasekanou petrželku, změklé máslo a dvě lžíce oleje. Rukama promíchejte. Krutony rozložte na plech vyložený pečicím papírem, dejte do trouby a při 180 °C upečte. Horké krutony zasypte nastrouhaným parmazánem.
Připravte dresink. Do mísy dejte nasekané ančovičky a kapary, přidejte žloutek, citronovou šťávu a hořčici, metličkou promíchejte a postupně tenkým pramínkem za stálého šlehání přilévejte olej. Pořád míchejte, dokud nevznikne hladká emulze.
Kuřecí prsa dejte na rozpálenou suchou pánev vhodnou do trouby, opečte 2 minuty z každé strany a dejte na 5 minut dopéct do trouby vyhřáté na 180 °C. Mezitím nakrájejte salát, rozdělte ho na talíře a zalijte dresinkem. Hotové maso nechte alespoň 2 minuty odpočinout, poté ho nakrájejte na plátky, rozdělte na talíře, přidejte krutony a hoblinky parmazánu.