Celý vtip je, ignorovat návody uváděné na sáčcích (asi je to záměrné, aby se to lidem nedařilo). Píší-li tam, že želatina je na 2 litry rosolu, pak vězte, že je to tak na 3/4 litru(!!!) dobrého aspiku!
Já použil želatinu Dr.Oetker-jemně mletou.Za hodinu jsem měl aspiky tuhé.Dietní salám nepoužívám-nemám k němu důvěru :-( .Tentokrát jsem použil i kukuřici,houby a sterilovanou papriku a samozřejmě pořádně dochutil tekutý aspik.
Vilmo, prosím o zhodnocení. Dík. Jana H.
Je to moc dobré, ale dala jsem plátkovou želatinu - 2 balíčky ¨- tuhlo to dlouho skoro 6 hodin a ještě to bylo tak tak tuhé. Jakou želatinu používáte?? Prosím o odpověď.
Je to moc dobré, ale dala jsem plátkovou želatinu - 2 balíčky ¨- tuhlo to dlouho skoro 6 hodin a ještě to bylo tak tak tuhé. Jakou želatinu používáte?? Prosím o odpověď.
Je pravda ze octem je lepe nesetrit. Udelala jsem, ale zapomnela jsem na nej a dala tam jen ten lak z okurek a byl ponekud mdly a musela jsem ho jist se spoustou cibule pro dochuceni.
Velikonoce jsou za dveřmi,dobré pohoštění.Dělávám i s kuřecím masem(vařeným).Výborné.Jak píše p.Jaroslava,aspik dobře ochutit!Použiji i lák z okurek a přidám někdy houbičky na kyselo.
Doporučuji octem příliš nešetřit a klidně i okořenit třeba drceným pepřem, aby aspik nebyl mdlý. Aspik totiž snese hodně výrazné ochucení:-). Než ho začnete vařit, lízněte si. Zdá-li se vám dobrý, ještě malinko přidejte.