Salám nakrájíme na kostičky, přidáme sterilovanou zeleninu - Kunovjanku, vejce i okurky pokrájené na kousky a hrášek a dáme do mísy. Do odměrky nalijeme vodu, ale pod míru tak, abychom mohli dolít ocet do požadovaného množství uvedené na sáčku želatiny, přidáme cukr a želatinu. Dále postupujeme tak, jak je uvedeno na sáčku. Po uvaření želatiny smícháme se salámem a zeleninou, necháme vychladit a pak dáme do ledničky ztuhnout.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
DrMilan
|17. 12. 2015 13:42
Celý vtip je, ignorovat návody uváděné na sáčcích (asi je to záměrné, aby se to lidem nedařilo). Píší-li tam, že želatina je na 2 litry rosolu, pak vězte, že je to tak na 3/4 litru(!!!) dobrého aspiku!
recepty 73
|9. 6. 2010 13:42
Já použil želatinu Dr.Oetker-jemně mletou.Za hodinu jsem měl aspiky tuhé.Dietní salám nepoužívám-nemám k němu důvěru :-( .Tentokrát jsem použil i kukuřici,houby a sterilovanou papriku a samozřejmě pořádně dochutil tekutý aspik.
Jana H.
|28. 3. 2008 16:55
Vilmo, prosím o zhodnocení. Dík. Jana H.
Marcela Kohlíčková
|27. 8. 2007 07:55
Je to moc dobré, ale dala jsem plátkovou želatinu - 2 balíčky ¨- tuhlo to dlouho skoro 6 hodin a ještě to bylo tak tak tuhé. Jakou želatinu používáte?? Prosím o odpověď.
Marcela Kohlíčková
|27. 8. 2007 07:53
Je to moc dobré, ale dala jsem plátkovou želatinu - 2 balíčky ¨- tuhlo to dlouho skoro 6 hodin a ještě to bylo tak tak tuhé. Jakou želatinu používáte?? Prosím o odpověď.
Michaela Atherton
|6. 6. 2006 15:53
Je pravda ze octem je lepe nesetrit. Udelala jsem, ale zapomnela jsem na nej a dala tam jen ten lak z okurek a byl ponekud mdly a musela jsem ho jist se spoustou cibule pro dochuceni.
Pavlína Svitáková
|13. 3. 2006 07:39
Velikonoce jsou za dveřmi,dobré pohoštění.Dělávám i s kuřecím masem(vařeným).Výborné.Jak píše p.Jaroslava,aspik dobře ochutit!Použiji i lák z okurek a přidám někdy houbičky na kyselo.
Jaroslava Oumarová
|11. 3. 2006 01:19
Doporučuji octem příliš nešetřit a klidně i okořenit třeba drceným pepřem, aby aspik nebyl mdlý. Aspik totiž snese hodně výrazné ochucení:-). Než ho začnete vařit, lízněte si. Zdá-li se vám dobrý, ještě malinko přidejte.