Nejprve si nastrouháme salám na hrubém struhadle. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli, na jemno nastrouhané 2 okurky. Na sporáku spojíme dohromady lžíci oleje, 2 lžíce kečupu a 1 lžíci plnotučné hořčice. Tuto směs vylejeme do ingrediencí, přidáme majolku a nastrouhaná vejce natvrdo.
2
Nakonec ochutíme pepřem a solí pokud je potřeba. Všem doporučuji, až budete o svátcích přejedeni salátu.
Opravdu moc dobre, meli jsme mene salamu,ale vubec to nevadilo. Manzelka to pochvalila ze to mam dobry, tak dekuju autorovi.
dasa
|31. 8. 2013 01:19
a kolik majonezy velko nabo malou
Jarka L.
|17. 5. 2008 12:18
Musím se přidat k pochvalným reakcím. Fakt výborný. Použila jsem kuřecí junior a fakt papáníčko. Vajíčka tomu dodali ten správný šmak - dala jsem jen tři. Mazala jsem na veky. Pokládala na talíř obloženým hlávkovým salátem a pak poházela kolečkama ředkviček. Návštěva vyluxovala během pár chvilek.
Dana M.
|7. 3. 2007 10:35
Právě jsem dodělala, a je v ý b o r n á :o)))V mém případě bych ji nazvala spíš "co dům dal", protože jsem našla v lednici jen kousek točeňáku a nějakou klobásu, ale vůbec nevadí, přihodila jsem ještě kostičku taveného sýra Palivce a vůbec nebylo třeba solit ani pepřit (klobása byla asi dost ostrá).
plačkovci
|3. 3. 2007 10:36
Velice dobré,dávam ještě hrašek
Anonym
|6. 2. 2006 13:53
hustý
Di
|29. 11. 2005 12:52
Pomazánka je výborná. Také ji dělám bez vajec, ale zkusím i tuto variantu. Suroviny melu a po smíchání s kečupovou směsí nechám uležet, třeba do druhého dne. Část majolky někdy nahrazuji jogurtem, pomazánka je pak jemnější.
Ifuska
|29. 11. 2005 10:43
U nás také sloní žrádlo, ale nedáváme vůbec vejce a do spojené hmoty dáváme lžičku čili, potom se dobře pije.
Olga Lešáková
|29. 11. 2005 10:25
Tato pomazánka je výborná a u nás se jí říká "sloní žrádlo" :)