Na plátky pokrájený salám ještě drobně pokrájíme a v hrnci z něj necháme uvolnit tuk, který nám poslouží k osmažení zeleniny. Pokud ho bude málo, přidáme trochu másla, ale to není většinou vůbec nutné. Do hrnce přisypeme hrubě nastrouhanou mrkev, na plátky pokrájený řapíkatý celer a dále smažíme. Až se nám zelenina trochu osmaží, přidáme nasekaný česnek a hrubou mouku a za stálého míchání vše ještě krátce osmažíme. Přisypeme na kostičky pokrájené brambory, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Vaříme do změknutí brambor a zeleniny. Nakonec do vroucí polévky vmícháme rozkleplé vejce, které necháme srazit a nasekanou nať z celeru.
2
Před podáváním můžeme do polévky ještě přidat čerstvě nastrouhaný nebo rozetřený česnek.