• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šakšuka v praprikách
Napište svůj komentář k receptu

Šakšuka v praprikách

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šakšuka v praprikách
Šakšuka v praprikách
Šakšuka v praprikách
Šakšuka v praprikách
Šakšuka v praprikách
Šakšuka v praprikách
Šakšuka v praprikách
5fotografií
Nahrát fotku
 

Šakšuka je zeleninový pokrm, který pochází původně z Libanonu. Papriky naplňte směsí rajčat a bylinek a dejte je zapéct. Dopřejte jim v troubě alespoň 20 minut, díky delšímu pečení dužina změkne a nasytí se chutěmi.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • olivový olej
    • 1
      plechovka sekaná rajčata
    • 1
      stroužek česnek
    • 10
      snítka snítka tymiánu
    • 1
      hrst petržel hladkolistá
    • 2
      ks paprika
    • 4
      ks křepelčí vajíčka
    • sůl
    • pepř mletý
    • pečivo k podávání

Postup přípravy receptu

1
Cibuli pokrájejte nadrobno a zpěňte na troše olivového oleje, restujte asi 3 minuty. Přilijte rajčata a duste bez poklice 5–8 minut, aby se tekutina zredukovala. Přidejte nadrcený česnek, většinu nasekaných bylin, ochuťte solí a pepřem a asi minutu či dvě povařte.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Papriky rozkrojte na poloviny a zbavte semínek. Naplňte je rajčatovou směsí, naskládejte na pekáč či plech a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C, asi 20 minut.

RADA: VIDEO, jak na pikantní pečenou cizrnu!

3
Papriky vyndejte z trouby, v každé udělejte lžičkou důlek. Do mističky opatrně rozklepněte jedno křepelčí vejce a vyklopte ho do prvního rajčatového lůžka. Stejně pokračujte i s ostatními. Pokud papriky neleží rovně, podložte je srolovaným kouskem alobalu, aby vejce nevytekla ven. Vraťte do trouby a pečte ještě 8 minut. Hotové papriky osolte, opepřete, zakápněte olivovým olejem a posypte zbytkem bylinek. Podávejte s pečivem.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červenec/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šašlik z hlívy

Šašlik z hlívy

Špíz vegetarián

Špíz vegetarián

Jarní šakšuka

Jarní šakšuka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD Vegetariánské a zdravé
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Křepelčí vajíčka Olivový olej Paprika Pečivo Pepř mletý Petržel Sekaná rajčata Snítka tymiánu Sůl

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jednoduchý grenadýrmarš

Jednoduchý grenadýrmarš

Karamelovo-ořechové řezy

Karamelovo-ořechové řezy

Kapustový prívarok

Kapustový prívarok

Rybí file se slaninou a uzeným sýrem

Rybí file se slaninou a uzeným sýrem

Hlávkové zelí na pivu

Hlávkové zelí na pivu

Rafaelo se salkem

Rafaelo se salkem

Salát z buřtů

Salát z buřtů

Lasagne s hovězím masem

Lasagne s hovězím masem

Krůtí roláda pečená se švestkami

Krůtí roláda pečená se švestkami

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Poslední sledované recepty

324
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
150
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
108
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…
42
Nepečený borůvkovo - kokosový cheesecake
Nepečený borůvkovo -…
29
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se salámem
Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se…
Šajtky
Šajtky
Šakerbura - sladké taštičky po Ázerbájdžánsku
Šakerbura - sladké taštičky po…
Šalamounské řezy
Šalamounské řezy
Šalotkovo-řepový koláč s ořechy
Šalotkovo-řepový koláč s ořechy
Šalvěj v županu
Šalvěj v županu
  • Recepty.cz
  • Šakšuka v praprikách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact