• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Šafránové rizoto s cuketami
Napište svůj komentář k receptu

Šafránové rizoto s cuketami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 12
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šafránové rizoto s cuketami
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 320
      g rýže Rizotová rýže typ Carnaroli
    • 1
      ks šalotka najemno nakrájená
    • 100
      ml bílé víno - suché
    • šafrán trocha
    • 800
      ml zeleninový vývar 800 ml až 1 litr (horký)
    • 80
      g máslo
    • 1
      ks cuketa zbavená semínek a nakrájená na špalíčky
    • 100
      g parmazán nastrouhaný (např. Gran Moravia)

Postup přípravy receptu

1
Cuketu podélně rozkrojte na čtvrtiny, odřízněte část se semínky (mohla by být nahořklá) a zbytek pokrájejte na menší špalíčky. Ty zprudka osmažte na oleji. Nechte stranou. Do trochy vína dejte pár snítek šafránu a nechte chvíli louhovat – získáte krásně žlutý roztok, který dá rizotu nejen pěknou barvu, ale i skvělou chuť.
2
Na oleji zpěňte šalotku. Vsypte rýži a promíchejte ji s cibulkou. Vlijte víno a za stálého promíchávání jej nechte odpařit. Poté začněte po menších dávkách přidávat vývar. Do druhé či třetí dávky přilijte i šafránový výluh. Stále promíchávejte. Vždy, když se předchozí dávka vývaru vsákne do rýže, přidejte další. Asi po deseti minutách přidejte orestovanou cuketu (pár kousků si nechte na ozdobu). Zhruba po 15 minutách by rýže už měla být takzvaně „al dente“ (na skus). Odstavte ji z ohně a vmíchejte máslo a sýr, aby celá směs získala krásně krémovitou konzistenci. Nakonec přilijte trochu vývaru, rozdělte na jednotlivé porce, ozdobte zbylou cuketou a hoblinkami sýra a můžete nosit na stůl.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se salámem

Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se…

Grilované kuře s piniovými jadérky, cuketami a rajčatovým salátem

Grilované kuře s piniovými jadérky,…

Smaženky s mladými cuketami

Smaženky s mladými cuketami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Astral007 | 28. 7. 2015 12:41

    Výborné, zbaštila i babi, která v jednom kuse vymýšlí, že jí to nebo ono nechutná

  • Kateřina | 31. 5. 2011 11:46

    koho nebaví stát a míchat 15-20minut rýži, tak mám podle jedné kuchařky vychytávku, jakmile nasypete rýži a zalejete vínem - nemícháte, když se víno skoro vyvaří, dolejete litr vývaru a opět nemícháte - překrýt pokličkou a za 15-20minut jít zkontrolovat - vyzkoušeno a super :-) jakmile však jednou jedinkrát zamícháte, už musíte míchat celých 15-20minut ;-)

  • Ladia
    Ladia | 17. 5. 2011 22:45

    Smažte mě, už vím, rizotová :-D :-D :-D :-D :-D :-D mě to hned fakt nedošlo 8-)

  • Ladia
    Ladia | 17. 5. 2011 22:14

    Śafrán i cuketu máme rádi. Jen prosím, co je izotová rýže? Nikdy jsem o ní neslyšela

  • pippiva
    pippiva | 17. 5. 2011 19:34

    Znam a delam, mohu jen doporucit :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže
Pokrmy Z rýže Květen Dopolední svačina Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Cuketa Máslo Parmazán Rýže Šafrán Šalotka Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety po anglicku

Babiččin štrůdl

Babiččin štrůdl

Kuřecí na houbách pro začínající kuchaře

Kuřecí na houbách pro začínající…

Chlebové "lasagne"

Chlebové "lasagne"

Bábovka bez vajec: perníkovo-jablečná

Bábovka bez vajec: perníkovo-jablečná

Hrnečková bublanina

Hrnečková bublanina

Dipy ke grilovanému masu - s kapary

Dipy ke grilovanému masu - s kapary

Jednoduché lečo z trouby

Jednoduché lečo z trouby

Pepanovy buřty k pivu

Pepanovy buřty k pivu

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

122
Adžika - zeleninová pasta
Adžika - zeleninová pasta
46
Marinovaný losos s pečeným bramborem a koprovým dipem
Marinovaný losos s…
23
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…
22
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
22
Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
AHA.cz Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Dědictví po Karlu Heřmánkovi (†76): Porcovali šokujících 178 milionů! Závěť sepsal den před sebevraždou

Dědictví po Karlu Heřmánkovi (†76): Porcovali šokujících 178 milionů! Závěť sepsal den před sebevraždou

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Szigligetská roláda
Szigligetská roláda
Šafránová omáčka
Šafránová omáčka
Šafránová rýže
Šafránová rýže
Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se salámem
Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se…
Šajtky
Šajtky
Šakerbura - sladké taštičky po Ázerbájdžánsku
Šakerbura - sladké taštičky po…
  • Recepty.cz
  • Šafránové rizoto s cuketami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact