• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šafránové rizoto s cuketami
Napište svůj komentář k receptu

Šafránové rizoto s cuketami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 12
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šafránové rizoto s cuketami
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 320
      g rýže Rizotová rýže typ Carnaroli
    • 1
      ks šalotka najemno nakrájená
    • 100
      ml bílé víno - suché
    • šafrán trocha
    • 800
      ml zeleninový vývar 800 ml až 1 litr (horký)
    • 80
      g máslo
    • 1
      ks cuketa zbavená semínek a nakrájená na špalíčky
    • 100
      g parmazán nastrouhaný (např. Gran Moravia)

Postup přípravy receptu

1
Cuketu podélně rozkrojte na čtvrtiny, odřízněte část se semínky (mohla by být nahořklá) a zbytek pokrájejte na menší špalíčky. Ty zprudka osmažte na oleji. Nechte stranou. Do trochy vína dejte pár snítek šafránu a nechte chvíli louhovat – získáte krásně žlutý roztok, který dá rizotu nejen pěknou barvu, ale i skvělou chuť.
2
Na oleji zpěňte šalotku. Vsypte rýži a promíchejte ji s cibulkou. Vlijte víno a za stálého promíchávání jej nechte odpařit. Poté začněte po menších dávkách přidávat vývar. Do druhé či třetí dávky přilijte i šafránový výluh. Stále promíchávejte. Vždy, když se předchozí dávka vývaru vsákne do rýže, přidejte další. Asi po deseti minutách přidejte orestovanou cuketu (pár kousků si nechte na ozdobu). Zhruba po 15 minutách by rýže už měla být takzvaně „al dente“ (na skus). Odstavte ji z ohně a vmíchejte máslo a sýr, aby celá směs získala krásně krémovitou konzistenci. Nakonec přilijte trochu vývaru, rozdělte na jednotlivé porce, ozdobte zbylou cuketou a hoblinkami sýra a můžete nosit na stůl.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se salámem

Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se…

Grilované kuře s piniovými jadérky, cuketami a rajčatovým salátem

Grilované kuře s piniovými jadérky,…

Smaženky s mladými cuketami

Smaženky s mladými cuketami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Astral007 | 28. 7. 2015 12:41

    Výborné, zbaštila i babi, která v jednom kuse vymýšlí, že jí to nebo ono nechutná

  • Kateřina | 31. 5. 2011 11:46

    koho nebaví stát a míchat 15-20minut rýži, tak mám podle jedné kuchařky vychytávku, jakmile nasypete rýži a zalejete vínem - nemícháte, když se víno skoro vyvaří, dolejete litr vývaru a opět nemícháte - překrýt pokličkou a za 15-20minut jít zkontrolovat - vyzkoušeno a super :-) jakmile však jednou jedinkrát zamícháte, už musíte míchat celých 15-20minut ;-)

  • Ladia
    Ladia | 17. 5. 2011 22:45

    Smažte mě, už vím, rizotová :-D :-D :-D :-D :-D :-D mě to hned fakt nedošlo 8-)

  • Ladia
    Ladia | 17. 5. 2011 22:14

    Śafrán i cuketu máme rádi. Jen prosím, co je izotová rýže? Nikdy jsem o ní neslyšela

  • pippiva
    pippiva | 17. 5. 2011 19:34

    Znam a delam, mohu jen doporucit :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže
Pokrmy Z rýže Květen Dopolední svačina Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Cuketa Máslo Parmazán Rýže Šafrán Šalotka Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špekové knedlíky pro silné muže

Špekové knedlíky pro silné muže

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Bavorské vdolečky II.

Bavorské vdolečky II.

Sněhové pečivo

Sněhové pečivo

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Jednohubky (kanapky) s tresčími játry

Jednohubky (kanapky) s tresčími játry

Citronový nebo pomerančový krém - pikantní

Citronový nebo pomerančový krém -…

Polévka z bílých fazolí s uzeným masem

Polévka z bílých fazolí s uzeným masem

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

31
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou
27
Steak s pepřovou omáčkou
Steak s pepřovou omáčkou
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Krásná Zrádkyně Nicole: Bude svatba!

Krásná Zrádkyně Nicole: Bude svatba!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

Szigligetská roláda
Szigligetská roláda
Šafránová omáčka
Šafránová omáčka
Šafránová rýže
Šafránová rýže
Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se salámem
Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se…
Šajtky
Šajtky
Šakerbura - sladké taštičky po Ázerbájdžánsku
Šakerbura - sladké taštičky po…
  • Recepty.cz
  • Šafránové rizoto s cuketami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact