• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Šafránové rizoto s cuketami
Napište svůj komentář k receptu

Šafránové rizoto s cuketami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 12
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šafránové rizoto s cuketami
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 320
      g rýže Rizotová rýže typ Carnaroli
    • 1
      ks šalotka najemno nakrájená
    • 100
      ml bílé víno - suché
    • šafrán trocha
    • 800
      ml zeleninový vývar 800 ml až 1 litr (horký)
    • 80
      g máslo
    • 1
      ks cuketa zbavená semínek a nakrájená na špalíčky
    • 100
      g parmazán nastrouhaný (např. Gran Moravia)

Postup přípravy receptu

1
Cuketu podélně rozkrojte na čtvrtiny, odřízněte část se semínky (mohla by být nahořklá) a zbytek pokrájejte na menší špalíčky. Ty zprudka osmažte na oleji. Nechte stranou. Do trochy vína dejte pár snítek šafránu a nechte chvíli louhovat – získáte krásně žlutý roztok, který dá rizotu nejen pěknou barvu, ale i skvělou chuť.
2
Na oleji zpěňte šalotku. Vsypte rýži a promíchejte ji s cibulkou. Vlijte víno a za stálého promíchávání jej nechte odpařit. Poté začněte po menších dávkách přidávat vývar. Do druhé či třetí dávky přilijte i šafránový výluh. Stále promíchávejte. Vždy, když se předchozí dávka vývaru vsákne do rýže, přidejte další. Asi po deseti minutách přidejte orestovanou cuketu (pár kousků si nechte na ozdobu). Zhruba po 15 minutách by rýže už měla být takzvaně „al dente“ (na skus). Odstavte ji z ohně a vmíchejte máslo a sýr, aby celá směs získala krásně krémovitou konzistenci. Nakonec přilijte trochu vývaru, rozdělte na jednotlivé porce, ozdobte zbylou cuketou a hoblinkami sýra a můžete nosit na stůl.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se salámem

Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se…

Grilované kuře s piniovými jadérky, cuketami a rajčatovým salátem

Grilované kuře s piniovými jadérky,…

Smaženky s mladými cuketami

Smaženky s mladými cuketami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Astral007 | 28. 7. 2015 12:41

    Výborné, zbaštila i babi, která v jednom kuse vymýšlí, že jí to nebo ono nechutná

  • Kateřina | 31. 5. 2011 11:46

    koho nebaví stát a míchat 15-20minut rýži, tak mám podle jedné kuchařky vychytávku, jakmile nasypete rýži a zalejete vínem - nemícháte, když se víno skoro vyvaří, dolejete litr vývaru a opět nemícháte - překrýt pokličkou a za 15-20minut jít zkontrolovat - vyzkoušeno a super :-) jakmile však jednou jedinkrát zamícháte, už musíte míchat celých 15-20minut ;-)

  • Ladia
    Ladia | 17. 5. 2011 22:45

    Smažte mě, už vím, rizotová :-D :-D :-D :-D :-D :-D mě to hned fakt nedošlo 8-)

  • Ladia
    Ladia | 17. 5. 2011 22:14

    Śafrán i cuketu máme rádi. Jen prosím, co je izotová rýže? Nikdy jsem o ní neslyšela

  • pippiva
    pippiva | 17. 5. 2011 19:34

    Znam a delam, mohu jen doporucit :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže
Pokrmy Z rýže Květen Dopolední svačina Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Cuketa Máslo Parmazán Rýže Šafrán Šalotka Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ďábelské toasty - směs

Ďábelské toasty - směs

Řecké biftečky z mletého masa

Řecké biftečky z mletého masa

Buchta s rosolem

Buchta s rosolem

Drobenková bublanina

Drobenková bublanina

Vykrajované měsíčky

Vykrajované měsíčky

Zelný salát s jablkem a mrkví

Zelný salát s jablkem a mrkví

Hrášková polévka s česnekovými krutony se slaninou a bramborové pyré

Hrášková polévka s česnekovými…

Celerová surimi pomazánka

Celerová surimi pomazánka

chili-medové paličky

chili-medové paličky

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

555
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
79
Dýňová tortila
Dýňová tortila
55
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
36
Máslové řízky
Máslové řízky
29
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…

Zajímavé články

Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
AHA.cz Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Jak si novopečená paní Bezosová nechala zohyzdit tvářičku: Z krásky je kus plastu!

Jak si novopečená paní Bezosová nechala zohyzdit tvářičku: Z krásky je kus plastu!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Další doporučené recepty:

Szigligetská roláda
Szigligetská roláda
Šafránová omáčka
Šafránová omáčka
Šafránová rýže
Šafránová rýže
Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se salámem
Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se…
Šajtky
Šajtky
Šakerbura - sladké taštičky po Ázerbájdžánsku
Šakerbura - sladké taštičky po…
  • Recepty.cz
  • Šafránové rizoto s cuketami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact