• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Šafránová rýže
Napište svůj komentář k receptu

Šafránová rýže

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šafránová rýže
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g rýže
    • 500
      ml zeleninový vývar
    • 1
      špetka šafrán

Postup přípravy receptu

1
Zeleninový vývar ochutíme šafránem a povaříme. Pak přidáme rýži a několik minut vaříme. Hrnec sejmeme z plotny a 25 minut necháme v teple dojít.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šafránová omáčka

Šafránová omáčka

Zeleninová rýže s přírodním masem

Zeleninová rýže s přírodním masem

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarda Horák | 13. 3. 2006 22:51

    Hrůza, má to sice vůni ale to silně nezdravé

  • Tereza Jarčušková | 24. 2. 2006 13:19

    Áno, máte pravdu, šafrán je droga, môže vyvolávať závraty, tráviace ťažkosti, a ďalšie poruchy až bezvedomie. Patrí do čeľade kosatcovitých. Španielsko je v súčasnosti jeho najväčším dodávateľom.

  • Zuzana Šindlerová | 24. 2. 2006 12:55

    Málokdo totiž ví, že šarán je ve větším množství dokonce zdraví škodlivý. Ne jen proto, že je drahý se ho dává špetička. Barvím i buchty. Dovezla jsem si ho ze Španělska, je tam velmi levný.

  • Tereza Jarčušková | 24. 2. 2006 07:01

    Šafránu sa používa minimálne množstvo, len štipka, medzi prsty. Pred použitím je dobré rozpustiť ho v trošičke vlažnej vody, aby sa jedlo ochutilo a zafarbilo rovnomerne. Pridáva sa až ku koncu tepelnej úpravy. Používa sa na ochucovanie rýb, omáčok, ryže, ale aj mäsa a polievok. Pretože je to najdrahšie korenie na svete, používa sa často namiesto šafránu kurkuma. šafrán je drahý, pretože od zberu blizien do ich úplného vysušenia nesmie prejsť viac ako polhodina, inak stráca farbiacu schopnosť. Dostať ho kúpiť ako sušené tyčinky alebo v prášku.

  • Lada Kovářová | 23. 2. 2006 12:33

    Kolik tedy alespoň přibližně toho šafránu? Opravím to. Já takto recept dostala, přiznávám, že jsem ho ještě nezkoušela :)

  • Tereza Jarčušková | 23. 2. 2006 12:17

    Súhlasím s Petrom, šafránu sa dáva málinko. Sú to vlastne blizny kvetu, preto je taký drahý. Ale vo veľkom množstve skutočne dáva horkastú príchuť.

  • Petr | 23. 2. 2006 10:26

    2 lžíce šafránu je skutečně přehnané a autorka tento recept buď nevařila vůbec, nebo nepoužívala šafrán. Při tomto dávkování by rýže byla velmi hořká a měla mýdlovou příchuť a cena koření by se pohybovala ve stovkách korun.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže
Přílohy Rýže Oběd Večeře Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Rýže Šafrán Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česnekové kapsy

Česnekové kapsy

Mrkvový koláč III.

Mrkvový koláč III.

Cizrna na rajčatech

Cizrna na rajčatech

Brokolicová polévka IV

Brokolicová polévka IV

Syrečková pomazánka II.

Syrečková pomazánka II.

Výborná drobenková buchta

Výborná drobenková buchta

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem…

Frittata

Frittata

Ovesné vločky (zdravá snídaně)

Ovesné vločky (zdravá snídaně)

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

58
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
46
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
24
Sladkokyselý zelný salát s mrkví
Sladkokyselý zelný salát…
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Konečná pro muže! Kerestešová z Vyprávěj přiznala bytostný odpor

Konečná pro muže! Kerestešová z Vyprávěj přiznala bytostný odpor

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Sytý salát Pipirrana
Sytý salát Pipirrana
Szigligetská roláda
Szigligetská roláda
Šafránová omáčka
Šafránová omáčka
Šafránové rizoto s cuketami
Šafránové rizoto s cuketami
Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se salámem
Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se…
Šajtky
Šajtky
  • Recepty.cz
  • Šafránová rýže
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact