• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Šafránová rýže
Napište svůj komentář k receptu

Šafránová rýže

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šafránová rýže
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g rýže
    • 500
      ml zeleninový vývar
    • 1
      špetka šafrán

Postup přípravy receptu

1
Zeleninový vývar ochutíme šafránem a povaříme. Pak přidáme rýži a několik minut vaříme. Hrnec sejmeme z plotny a 25 minut necháme v teple dojít.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šafránová omáčka

Šafránová omáčka

Zeleninová rýže s přírodním masem

Zeleninová rýže s přírodním masem

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarda Horák | 13. 3. 2006 22:51

    Hrůza, má to sice vůni ale to silně nezdravé

  • Tereza Jarčušková | 24. 2. 2006 13:19

    Áno, máte pravdu, šafrán je droga, môže vyvolávať závraty, tráviace ťažkosti, a ďalšie poruchy až bezvedomie. Patrí do čeľade kosatcovitých. Španielsko je v súčasnosti jeho najväčším dodávateľom.

  • Zuzana Šindlerová | 24. 2. 2006 12:55

    Málokdo totiž ví, že šarán je ve větším množství dokonce zdraví škodlivý. Ne jen proto, že je drahý se ho dává špetička. Barvím i buchty. Dovezla jsem si ho ze Španělska, je tam velmi levný.

  • Tereza Jarčušková | 24. 2. 2006 07:01

    Šafránu sa používa minimálne množstvo, len štipka, medzi prsty. Pred použitím je dobré rozpustiť ho v trošičke vlažnej vody, aby sa jedlo ochutilo a zafarbilo rovnomerne. Pridáva sa až ku koncu tepelnej úpravy. Používa sa na ochucovanie rýb, omáčok, ryže, ale aj mäsa a polievok. Pretože je to najdrahšie korenie na svete, používa sa často namiesto šafránu kurkuma. šafrán je drahý, pretože od zberu blizien do ich úplného vysušenia nesmie prejsť viac ako polhodina, inak stráca farbiacu schopnosť. Dostať ho kúpiť ako sušené tyčinky alebo v prášku.

  • Lada Kovářová | 23. 2. 2006 12:33

    Kolik tedy alespoň přibližně toho šafránu? Opravím to. Já takto recept dostala, přiznávám, že jsem ho ještě nezkoušela :)

  • Tereza Jarčušková | 23. 2. 2006 12:17

    Súhlasím s Petrom, šafránu sa dáva málinko. Sú to vlastne blizny kvetu, preto je taký drahý. Ale vo veľkom množstve skutočne dáva horkastú príchuť.

  • Petr | 23. 2. 2006 10:26

    2 lžíce šafránu je skutečně přehnané a autorka tento recept buď nevařila vůbec, nebo nepoužívala šafrán. Při tomto dávkování by rýže byla velmi hořká a měla mýdlovou příchuť a cena koření by se pohybovala ve stovkách korun.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže
Přílohy Rýže Oběd Večeře Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Rýže Šafrán Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drůbková polévka

Drůbková polévka

Balkánský salát

Balkánský salát

Kotlety na smetaně II.

Kotlety na smetaně II.

Čokoládová bábovka bez vajec

Čokoládová bábovka bez vajec

Bábovka vídeňská

Bábovka vídeňská

Bramborové šišky na slano

Bramborové šišky na slano

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Brambory s tvarohem našich babiček

Brambory s tvarohem našich babiček

Koláček z pohanky

Koláček z pohanky

Doporučujeme

30 minut
Špenátové palačinky s houbovou náplní

Špenátové palačinky s houbovou náplní

40 minut
Podzimní houbovka s dýní

Podzimní houbovka s dýní

15 minut
Hruškový crumble s perníkem

Hruškový crumble s perníkem

140 minut
Hovězí pečeně s houbami

Hovězí pečeně s houbami

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

40 minut
Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

100 minut
Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

Poslední sledované recepty

183
Dýňový koláč s polevou
Dýňový koláč s polevou
74
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
74
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
26
Velikonoční Sportella
Velikonoční Sportella
25
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od polévky až po moučník
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od…
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů?…
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné koláče. Některé i svítí ve tmě!
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Čím nahradit při pečení drahé máslo? Existují levnější i zdravější alternativy
Čím nahradit při pečení drahé máslo? Existují…
AHA.cz Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Mimibazar Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Flíska i rozepnutá saka: Která módní pekla by se neměla opakovat na státních vyznamenáních?

Flíska i rozepnutá saka: Která módní pekla by se neměla opakovat na státních vyznamenáních?

Ženy.cz Halloween na Netflixu: Tipy na strašidelnou zábavu pro všechny

Halloween na Netflixu: Tipy na strašidelnou zábavu pro všechny

Blesk.cz Eva Holubová po vážné operaci: Čeká ji očistec!

Eva Holubová po vážné operaci: Čeká ji očistec!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Denní horoskop na úterý 29. 10. 2024: Komu dnes nebude do smíchu a kdo zažije nejkrásnější den?

Denní horoskop na úterý 29. 10. 2024: Komu dnes nebude do smíchu a kdo zažije nejkrásnější den?

Další doporučené recepty:

Sytý salát Pipirrana
Sytý salát Pipirrana
Szigligetská roláda
Szigligetská roláda
Šafránová omáčka
Šafránová omáčka
Šafránové rizoto s cuketami
Šafránové rizoto s cuketami
Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se salámem
Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se…
Šajtky
Šajtky
  • Recepty.cz
  • Šafránová rýže
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact