• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šafránová rýže
Napište svůj komentář k receptu

Šafránová rýže

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šafránová rýže
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g rýže
    • 500
      ml zeleninový vývar
    • 1
      špetka šafrán

Postup přípravy receptu

1
Zeleninový vývar ochutíme šafránem a povaříme. Pak přidáme rýži a několik minut vaříme. Hrnec sejmeme z plotny a 25 minut necháme v teple dojít.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šafránová omáčka

Šafránová omáčka

Jednoduchá pečená sladká rýže s kompotem

Jednoduchá pečená sladká rýže s…

Zeleninová rýže s přírodním masem

Zeleninová rýže s přírodním masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarda Horák | 13. 3. 2006 22:51

    Hrůza, má to sice vůni ale to silně nezdravé

  • Tereza Jarčušková | 24. 2. 2006 13:19

    Áno, máte pravdu, šafrán je droga, môže vyvolávať závraty, tráviace ťažkosti, a ďalšie poruchy až bezvedomie. Patrí do čeľade kosatcovitých. Španielsko je v súčasnosti jeho najväčším dodávateľom.

  • Zuzana Šindlerová | 24. 2. 2006 12:55

    Málokdo totiž ví, že šarán je ve větším množství dokonce zdraví škodlivý. Ne jen proto, že je drahý se ho dává špetička. Barvím i buchty. Dovezla jsem si ho ze Španělska, je tam velmi levný.

  • Tereza Jarčušková | 24. 2. 2006 07:01

    Šafránu sa používa minimálne množstvo, len štipka, medzi prsty. Pred použitím je dobré rozpustiť ho v trošičke vlažnej vody, aby sa jedlo ochutilo a zafarbilo rovnomerne. Pridáva sa až ku koncu tepelnej úpravy. Používa sa na ochucovanie rýb, omáčok, ryže, ale aj mäsa a polievok. Pretože je to najdrahšie korenie na svete, používa sa často namiesto šafránu kurkuma. šafrán je drahý, pretože od zberu blizien do ich úplného vysušenia nesmie prejsť viac ako polhodina, inak stráca farbiacu schopnosť. Dostať ho kúpiť ako sušené tyčinky alebo v prášku.

  • Lada Kovářová | 23. 2. 2006 12:33

    Kolik tedy alespoň přibližně toho šafránu? Opravím to. Já takto recept dostala, přiznávám, že jsem ho ještě nezkoušela :)

  • Tereza Jarčušková | 23. 2. 2006 12:17

    Súhlasím s Petrom, šafránu sa dáva málinko. Sú to vlastne blizny kvetu, preto je taký drahý. Ale vo veľkom množstve skutočne dáva horkastú príchuť.

  • Petr | 23. 2. 2006 10:26

    2 lžíce šafránu je skutečně přehnané a autorka tento recept buď nevařila vůbec, nebo nepoužívala šafrán. Při tomto dávkování by rýže byla velmi hořká a měla mýdlovou příchuť a cena koření by se pohybovala ve stovkách korun.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže
Přílohy Rýže Oběd Večeře Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Rýže Šafrán Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Medové perníčky III.

Medové perníčky III.

Calzone - Plněná pizza

Calzone - Plněná pizza

Nejrychlejší tvarohové kuličky

Nejrychlejší tvarohové kuličky

Sýrový nákyp II.

Sýrový nákyp II.

Karamelové řezy od Gizky

Karamelové řezy od Gizky

Jahodová polévka mléčná

Jahodová polévka mléčná

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Bagely

Bagely

Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

79
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
31
Dýňová tortila
Dýňová tortila
28
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
26
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz S králem je zle? Harry má kráčet po boku Williama za rakví jejich otce

S králem je zle? Harry má kráčet po boku Williama za rakví jejich otce

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Hvězdy ve varu na Innogy party: Hrdličky a pařmeni!

Hvězdy ve varu na Innogy party: Hrdličky a pařmeni!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Sytý salát Pipirrana
Sytý salát Pipirrana
Szigligetská roláda
Szigligetská roláda
Šafránová omáčka
Šafránová omáčka
Šafránové rizoto s cuketami
Šafránové rizoto s cuketami
Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se salámem
Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se…
Šajtky
Šajtky
  • Recepty.cz
  • Šafránová rýže
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact