• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sádlovníky z vepřového sádla
Napište svůj komentář k receptu

Sádlovníky z vepřového sádla

autor: Klára K.
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sádlovníky z vepřového sádla
Sádlovníky z vepřového sádla
Sádlovníky z vepřového sádla
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 400
      g hladká mouka
    • 4
      ks žloutek
    • 2
      lžíce ocet
    • 0,25
      lžička sůl
    • vlažná voda 2,5 dl
    • 0,50
      kg sádlo namleté, dobře zpracujeme s 2 dkg hl. mouky
  • Pomazánka
    • 500
      g sádlo mleté
    • 2
      lžíce hladká mouka mohou být i 3 lžíce

Postup přípravy receptu

1
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na třikrát, zpracovaným sádlem, poskladáme, necháme 10 min odpočívat. To zopakujeme ješte dvakrát. Plníme na sladko tvarohem, nebo džemem (najlepší je švestkový džem), nebo použijeme na slané tyčinky, nebo pagáče. Hotové těsto můžeme uskladnit i v mrazničce. Před použitím volně rozmrazovat, nikoliv v mikrovlnce, a pokračovat dle receptu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pomazánka z husího sádla a dýně

Pomazánka z husího sádla a dýně

Roláda z vepřového masa

Roláda z vepřového masa

Čína z vepřového masa

Čína z vepřového masa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ladislava staffenová | 7. 3. 2010 13:20

    Klárko,recept znám od babičky, já to miluju se švestkama nebo jakýmkoli jiným ovocem ve vlastní šťávě, naslano jsem dělala ale tyčinky. Jinak s těstem se pracuje skvěle - babičky věděly, co použít ;-)))

  • Klára Keselyova | 7. 3. 2010 10:03

    Karolinka, keď vyskúšate, dajte vedieť, či rodine a vnukovi chutilo. Mám z rovna pripravené a idem robiť šátočky s orechovou plnkou. Tak nech sa Vám darí a prajem pohodovú nedeľu Klára

  • karolina bohackova | 7. 3. 2010 08:34

    Dík Klárko, - už rozumím, jen jsem si nedikázala představit, že sádlo se může v těstě vlastně vyškvvařit. Já syrové sádlo kupuji - všichni mají rádi sádlo doma vyškvařené - včetně škvarků.

  • Klára Keselyova | 6. 3. 2010 17:08

    Karolina, surové sádlo, ano surové. Pomlieť na mesovom mlynčeku, zmiešať z z 2 dkg hl múkou a touto zmesou potrieť cesto, ktoré sa spracuje z predošlých surovín, poskladá sa na kocku a to sa tri krát opakuje /tak sa z neho stane lístkové/. Surové bravčové /vepřové/ sádlo kúpite tam, kde dostať slaninku na vytápanie masti. Ak máte nejaké nejasnosti, rada odpoviem. Prajem pekný deň.

  • karolina bohackova | 6. 3. 2010 16:34

    Vůbec nerozumím receptu. Syrové sádlo pomlet? Potřít těsto čím ? Sádlem? M´To nevypadá, že škvařené sádlo zapracuji s moukou a ostaním. Jelikož vnuk má rád cekroví ze sádla, chtěla bych i tento recept zkusit - ale nevím jak. prosím o odpověďKasrolina

  • Ladia - | 1. 3. 2010 17:01

    Prosím o opravu v názvu ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mouky/obilovin Svačina Pečení Návštěva Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Ocet Sádlo Sůl Vlažná voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Andělské zvony

Andělské zvony

Fofr bublanina

Fofr bublanina

Rybí pomazánka s tvarohem

Rybí pomazánka s tvarohem

Jidášky našich babiček

Jidášky našich babiček

Zapečené plněné bagety

Zapečené plněné bagety

Makové řezy s citronem

Makové řezy s citronem

Bramboráky z chleba

Bramboráky z chleba

Placičky z brokolice a cukety

Placičky z brokolice a cukety

Přírodní plátek s fazolkami

Přírodní plátek s fazolkami

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

396
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
15
Rýžový salát / příloha
Rýžový salát / příloha
14
Klasické lečo
Klasické lečo
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
11
Tacos
Tacos

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Sádlové měsíčky
Sádlové měsíčky
Sádloví černoušci
Sádloví černoušci
Sádlovky - recept po babičce
Sádlovky - recept po babičce
Saganaki s krevetami a sýrem Feta
Saganaki s krevetami a sýrem Feta
Sacher dort
Sacher dort
Sachrův dort
Sachrův dort
  • Recepty.cz
  • Sádlovníky z vepřového sádla
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact