• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Sádlovky - recept po babičce
Napište svůj komentář k receptu

Sádlovky - recept po babičce

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 48
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sádlovky - recept po babičce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g sádlo
    • 150
      g hladká mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 60
      g kakao
    • zavařenina po upečená - výrazná

Postup přípravy receptu

1
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v hotovém cukroví chuť sádla ani nepoznáte. Příprava není vůbec složitá, jen je potřeba trochu hlídat průběh pečení. Všechny suroviny promísíte rukama, sádlo si nechte nejdříve trochu "povolit" při bězné pokojové teplotě, lépe se s ním pak pracuje.
2
Hotovou hmotu nemusíte dávat odležet, jen pokud se vám těsto hodně lepí na ruce, pak ho dejte trochu vychladit. Z těsta tvořte kuličky a pak do nich obrácenou vařečkou utvořte důlek. Na suchý plech je dávejte trošku od sebe, pečením se malinko zvětší. Pečte asi 15 minut při 150 °C.
3
Při zkoušce upečení nechte jeden kousek vychladit, protože na omak těsto vypadá jako nedopečené. Hotové cukroví poznáte nejlépe na spodu, je lesklé. Pozor, horké cukroví je velmi křehké, nesundavejte ho tedy hned po upečení. Nakonec sáčkem se zdobičkou naplňte důlek zavařeninou a hotové cukroví poprašte moučkovým cukrem.
4
Toto cukroví je u nás nejoblíbenější, recept mám po své babičce a je léty prověřený.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové těsto-recept po babičce

Bramborové těsto-recept po babičce

Pracny - recept po babičce

Pracny - recept po babičce

Sulc - recept po babičce

Sulc - recept po babičce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jitka.halamkova | 1. 2. 2019 19:08

    Jsou naprosto úžasné, na vánoce nesmí chybět.

  • Katka | 21. 12. 2013 16:22

    Sádloví černoušci jsou u nás velice brzy pryč. Do důlku nedáváme zavařeninu, ale nalijeme tam čokoládu a dozdobíme lentilkou. Recept mám také po babičce (7 dkg sádla, 7 dkg moučkového cukru, 10 dkg hladké mouky a 3 dkg kakaa). Pro naše malé strávníky musím dělat tak pět dávek. ;-)

  • mm | 9. 12. 2012 15:23

    souhlasím s jajou a přidávám zklamaně-rozpadají se

  • Verča | 9. 11. 2012 07:52

    Tohle cukroví znám od své babičky, bylo moje oblíbené :-) Jen dávala doprostřed oříšek. Už jsem ho nejedla víc než 10let, tak díky za recept, určitě u nás na Vánoce nebude chybět :-)

  • knoma
    knoma | 20. 12. 2010 17:36

    Tento recept by se u nás v rodině dal nazvat již tradičním, ale jeho problém je ten, že ho lidi buď zbožňují, anebo nesnáší. Mám vyzkoušenou variantu, kde je jen 150 g cukru moučka a 160 g hl. mouky. Jinak je to úplně to samé. Kuličky se musí dělat relativně malé (důlek dělám čínskou hůlkoku), protože velké pak zaplácnou hrozně pusu a zkazí celou chuť. Moc nám chutná a kamarádka, znalkyně sádlovek, je vždycky sní dřív, než se k nim dostane někdo jiný. Přikládám letošní fotografii.

  • Tereza T
    Tereza T | 30. 11. 2010 14:06

    Dobrý den, který komentář máte na mysli? Já je vidím seřazené podle data.

  • Klára K. | 29. 11. 2010 19:29

    Prečo komentáre nie sú zaradené podľa dátumu? :-! :'(

  • hanculka1 | 29. 11. 2010 18:07

    souhlasím, citronová poleva je v našem rodinném receptu taky!! 8-)

  • Olga . | 27. 12. 2008 21:44

    Pro jaja 13: letos jsem řešil stejný problém, někde jsem narazil na ČERNÉ SÁDLOVÉ KOLÁČKY. Oproti tomuto rec. je tam méně cukru a navíc ml.ořechy. Každopádně je to vítěz letošního vánočního dostihu :-) I když se jedná o minimální rozdíl proti tomuto rec., tak jsem si dovolil jej vložiti do NOVÝCH :o(

  • jaja 13 | 24. 12. 2008 05:56

    Tak jsem se letos rozhodla, že upeču některé nové druhy vánočního cukroví. Tohle bylo jedno z nich. Ale už niky více. Nevím, ale nikomu to moc nechutná. Moc mastné, moc sladké a vlastně i moc kakaové. Promiňte, ale fakt ne.

  • Marsí *** | 23. 12. 2008 00:38

    Mám také skoro identický recept a do toho důlku dávám jak pikantní zavařeninu (nejlépe nakyslou, třeba rybízovou), tak ještě polovinu lískového oříšku. Pantáta se pak může umlsat..:-))

  • Petra Seibertová | 20. 12. 2008 19:15

    Opravdu skvělé cukroví.Dávám za 1*

  • Renáta | 15. 12. 2007 18:54

    Petro, těší mě, že máte tohle cukroví taky rádi. Je to i u nás opravdu takový rodinný recept, ani nevím, odkud ho moje babička měla.Maruško, vaničkové sádlo nepoužívám a škvarky bych také nedala. Letos jsem použila "Naše nejlepší vepřové sádlo", zn. Brick. Zdravím Věru, jsem ráda, že recept přišel vhod a že cukroví chutná.

  • Petra Plevová | 13. 12. 2007 08:43

    Tohle cukrovíčko zbožňuju!Je to jeden z našich rodinných receptů.U nás doma ještě zavařeninu jakoby zavíčkujeme citronovou polevou,aby rychle nevyschla a ještě to dodá na pikantnosti.

  • vera | 12. 12. 2007 22:57

    Dnes jsem pekla, jsou výborné, děkuji za recept.

  • Marie Pospíšilová | 11. 12. 2007 08:27

    Místo vaničkového sádla, které je většinou z plstního, tedy méně kvalitního sádla, je lepší použít jemně mleté škvarky, které zbydou po slití z domácího sádla. Jen nesmí být příliš přepečené.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kakao Moučkový cukr Sádlo Zavařenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlý ovocný koláč

Rychlý ovocný koláč

Gnocchi s listovým špenátem

Gnocchi s listovým špenátem

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým krémem

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým…

Skořicové rohlíčky

Skořicové rohlíčky

Koka dortík - rychle a snadno

Koka dortík - rychle a snadno

Játrové knedlíčky mojí babičky

Játrové knedlíčky mojí babičky

Dýňová polévka s česnekem a krutony

Dýňová polévka s česnekem a krutony

Česnekové bramborové knedlíky s houskou

Česnekové bramborové knedlíky s…

Malinové / ostružinové knedlíky

Malinové / ostružinové knedlíky

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

60
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
27
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
26
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
26
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako umělecká díla. Australanka s nimi sklízí úspěch po celém světě
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako…
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě, které léto nabízí
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě,…
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
AHA.cz Táňa Kuchařová po půl roce na veřejnosti: A SAKRA!

Táňa Kuchařová po půl roce na veřejnosti: A SAKRA!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Ženy.cz Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Blesk.cz Životní trauma hvězdy Kamarádů: Antonín Navrátil (67): Válka se soudci kvůli dceři!

Životní trauma hvězdy Kamarádů: Antonín Navrátil (67): Válka se soudci kvůli dceři!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Další doporučené recepty:

Sádlové bochánky bez lepku
Sádlové bochánky bez lepku
Sádlové měsíčky
Sádlové měsíčky
Sádloví černoušci
Sádloví černoušci
Sádlovníky z vepřového sádla
Sádlovníky z vepřového sádla
Saganaki s krevetami a sýrem Feta
Saganaki s krevetami a sýrem Feta
Sacher dort
Sacher dort
  • Recepty.cz
  • Sádlovky - recept po babičce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact