• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Sádlovky - recept po babičce
Napište svůj komentář k receptu

Sádlovky - recept po babičce

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 48
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sádlovky - recept po babičce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g sádlo
    • 150
      g hladká mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 60
      g kakao
    • zavařenina po upečená - výrazná

Postup přípravy receptu

1
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v hotovém cukroví chuť sádla ani nepoznáte. Příprava není vůbec složitá, jen je potřeba trochu hlídat průběh pečení. Všechny suroviny promísíte rukama, sádlo si nechte nejdříve trochu "povolit" při bězné pokojové teplotě, lépe se s ním pak pracuje.
2
Hotovou hmotu nemusíte dávat odležet, jen pokud se vám těsto hodně lepí na ruce, pak ho dejte trochu vychladit. Z těsta tvořte kuličky a pak do nich obrácenou vařečkou utvořte důlek. Na suchý plech je dávejte trošku od sebe, pečením se malinko zvětší. Pečte asi 15 minut při 150 °C.
3
Při zkoušce upečení nechte jeden kousek vychladit, protože na omak těsto vypadá jako nedopečené. Hotové cukroví poznáte nejlépe na spodu, je lesklé. Pozor, horké cukroví je velmi křehké, nesundavejte ho tedy hned po upečení. Nakonec sáčkem se zdobičkou naplňte důlek zavařeninou a hotové cukroví poprašte moučkovým cukrem.
4
Toto cukroví je u nás nejoblíbenější, recept mám po své babičce a je léty prověřený.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové těsto-recept po babičce

Bramborové těsto-recept po babičce

Pracny - recept po babičce

Pracny - recept po babičce

Sulc - recept po babičce

Sulc - recept po babičce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jitka.halamkova | 1. 2. 2019 19:08

    Jsou naprosto úžasné, na vánoce nesmí chybět.

  • Katka | 21. 12. 2013 16:22

    Sádloví černoušci jsou u nás velice brzy pryč. Do důlku nedáváme zavařeninu, ale nalijeme tam čokoládu a dozdobíme lentilkou. Recept mám také po babičce (7 dkg sádla, 7 dkg moučkového cukru, 10 dkg hladké mouky a 3 dkg kakaa). Pro naše malé strávníky musím dělat tak pět dávek. ;-)

  • mm | 9. 12. 2012 15:23

    souhlasím s jajou a přidávám zklamaně-rozpadají se

  • Verča | 9. 11. 2012 07:52

    Tohle cukroví znám od své babičky, bylo moje oblíbené :-) Jen dávala doprostřed oříšek. Už jsem ho nejedla víc než 10let, tak díky za recept, určitě u nás na Vánoce nebude chybět :-)

  • knoma
    knoma | 20. 12. 2010 17:36

    Tento recept by se u nás v rodině dal nazvat již tradičním, ale jeho problém je ten, že ho lidi buď zbožňují, anebo nesnáší. Mám vyzkoušenou variantu, kde je jen 150 g cukru moučka a 160 g hl. mouky. Jinak je to úplně to samé. Kuličky se musí dělat relativně malé (důlek dělám čínskou hůlkoku), protože velké pak zaplácnou hrozně pusu a zkazí celou chuť. Moc nám chutná a kamarádka, znalkyně sádlovek, je vždycky sní dřív, než se k nim dostane někdo jiný. Přikládám letošní fotografii.

  • Tereza T
    Tereza T | 30. 11. 2010 14:06

    Dobrý den, který komentář máte na mysli? Já je vidím seřazené podle data.

  • Klára K. | 29. 11. 2010 19:29

    Prečo komentáre nie sú zaradené podľa dátumu? :-! :'(

  • hanculka1 | 29. 11. 2010 18:07

    souhlasím, citronová poleva je v našem rodinném receptu taky!! 8-)

  • Olga . | 27. 12. 2008 21:44

    Pro jaja 13: letos jsem řešil stejný problém, někde jsem narazil na ČERNÉ SÁDLOVÉ KOLÁČKY. Oproti tomuto rec. je tam méně cukru a navíc ml.ořechy. Každopádně je to vítěz letošního vánočního dostihu :-) I když se jedná o minimální rozdíl proti tomuto rec., tak jsem si dovolil jej vložiti do NOVÝCH :o(

  • jaja 13 | 24. 12. 2008 05:56

    Tak jsem se letos rozhodla, že upeču některé nové druhy vánočního cukroví. Tohle bylo jedno z nich. Ale už niky více. Nevím, ale nikomu to moc nechutná. Moc mastné, moc sladké a vlastně i moc kakaové. Promiňte, ale fakt ne.

  • Marsí *** | 23. 12. 2008 00:38

    Mám také skoro identický recept a do toho důlku dávám jak pikantní zavařeninu (nejlépe nakyslou, třeba rybízovou), tak ještě polovinu lískového oříšku. Pantáta se pak může umlsat..:-))

  • Petra Seibertová | 20. 12. 2008 19:15

    Opravdu skvělé cukroví.Dávám za 1*

  • Renáta | 15. 12. 2007 18:54

    Petro, těší mě, že máte tohle cukroví taky rádi. Je to i u nás opravdu takový rodinný recept, ani nevím, odkud ho moje babička měla.Maruško, vaničkové sádlo nepoužívám a škvarky bych také nedala. Letos jsem použila "Naše nejlepší vepřové sádlo", zn. Brick. Zdravím Věru, jsem ráda, že recept přišel vhod a že cukroví chutná.

  • Petra Plevová | 13. 12. 2007 08:43

    Tohle cukrovíčko zbožňuju!Je to jeden z našich rodinných receptů.U nás doma ještě zavařeninu jakoby zavíčkujeme citronovou polevou,aby rychle nevyschla a ještě to dodá na pikantnosti.

  • vera | 12. 12. 2007 22:57

    Dnes jsem pekla, jsou výborné, děkuji za recept.

  • Marie Pospíšilová | 11. 12. 2007 08:27

    Místo vaničkového sádla, které je většinou z plstního, tedy méně kvalitního sádla, je lepší použít jemně mleté škvarky, které zbydou po slití z domácího sádla. Jen nesmí být příliš přepečené.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kakao Moučkový cukr Sádlo Zavařenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Míchaná vejce s avokádem

Míchaná vejce s avokádem

Jogurtová marináda na kuře

Jogurtová marináda na kuře

Těstoviny s houbovou smaženicí

Těstoviny s houbovou smaženicí

Krkovice na moravance

Krkovice na moravance

Barevné pomazánky - Brokolicová

Barevné pomazánky - Brokolicová

Malinové profiterolky

Malinové profiterolky

Kabirův pečený česnek Čeněk

Kabirův pečený česnek Čeněk

Masové koule na zelenině

Masové koule na zelenině

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

101
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
60
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
53
Zapečené croissanty s kadeřávkem
Zapečené croissanty s…
52
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
50
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Veronika Kopřivová po boku bývalého: Její partner přihlížel!

Veronika Kopřivová po boku bývalého: Její partner přihlížel!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Další doporučené recepty:

Sádlové bochánky bez lepku
Sádlové bochánky bez lepku
Sádlové měsíčky
Sádlové měsíčky
Sádloví černoušci
Sádloví černoušci
Sádlovníky z vepřového sádla
Sádlovníky z vepřového sádla
Saganaki s krevetami a sýrem Feta
Saganaki s krevetami a sýrem Feta
Sacher dort
Sacher dort
  • Recepty.cz
  • Sádlovky - recept po babičce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact