1.těsto: 500 g umletého sádla smícháme s 500 g hladké mouky a vypracujeme hladký bochánek, který vyválíme na silnou placku (cca 2-3cm).
3
2.těsto: 500 g hladké mouky smícháme s vejci, solí, octem a mlékem, vzniklý hladký bochánek rozválíme jako předešlé těsto.
4
Obě placky položíme na sebe, přeložíme na polovinu a necháme asi 5 minut odpočinout. Tento postup opakujeme asi 3x, aby se těsta propojila (překládání těst je důležité pro pozdější tzv. lískování). Vzniklé jedno těsto opět rozválíme na tloušťku cca 3-4 mm. Rádlem krájíme čtverce asi 8x8 cm, plníme povidly. Čtverce přehneme do trojúhelníků, okraje dobře stlačíme a pečeme do zlatova při teplotě asi 180°C. Horké taštičky obalujeme v moučkovém cukru.