• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Sádlové koláčky II.
Napište svůj komentář k receptu

Sádlové koláčky II.

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sádlové koláčky II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g hladká mouka
    • 140
      g moučkový cukr
    • 60
      g kakao
    • 120
      g sádlo
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      g džem višňový nebo třešňový
    • 30
      g bílá čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Smícháme mouku se solí, cukrem a kakaem, přidáme sádlo, a vypracujeme těsto. Necháme přes noc rozležet v chladničce. Z těsta tvoříme menší kuličky, do každé uděláme koncem vařečky jamku. Upečeme. Koláčky naplníme džemem, ozdobíme bílou čokoládou a uložené v krabici necháme asi 2 týdny!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sádlové měsíčky

Sádlové měsíčky

Jidáše - sádlové

Jidáše - sádlové

Sádlové bochánky bez lepku

Sádlové bochánky bez lepku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blanka | 12. 12. 2012 12:33

    Mně se teda nepovedly. NEchápu, jak pečete v těch horkovzdušných troubách. Mi se tam vůbec vánoční cukroví nedaří. Při jaké teplotě pečete? Mám horkovzdušnou troubu Electrolux, pekla jsem to 45 min na 150 a né na horkovzduchu, ale na normálním pečení, ze spodu mi to zůstávalo na papíru a když jsem na ně sáhla byly stale jako by syrové, drolily se, rozsypaly se, tak fakt nevím..Jinak je to moc dobré vánoční cukroví..

  • Marty | 2. 12. 2005 15:00

    Musi se pri delani dobre zahrat testo, pak nepraska, sice je to takove bahynko ale dobre, jinak se nepece ale spise susi na nejmirnejsim ohni, pokud mate plyn tak je to jeste lepsi, vyndat kdyz trochu nabobtnaji

  • Tereza Jarčušková | 24. 11. 2005 13:03

    Musíte vystihnúť ten správny okamih, kedy ich vyberiete z rúry. Ochutnajte a uvidíte, pretože cesto je tmavé, ľahko sa prehliadne spálenie zo spodu. Ja pečiem na fólii, ktorá bezpečne zabráni spáleniu. Dostať ju aj v Čechách, pretože dcéra mi ju doniesla z Prahy. Stála okolo 200 Kč, ale stačí ju len opláchnuť teplou vodou.

  • Lenka Vachutková | 24. 11. 2005 10:21

    Také jsem jedla u přátel a velice mi chutnaly. Pak jsem je zkoušela doma, ale nepovedli se mi. Byly ze spodu trochu připálené a nerozpadaly se v ústech! Tak bych chtěla vědět při jaké teplotě je pečete a jak dlouho. Děkuji.

  • Tereza Jarčušková | 21. 11. 2005 15:47

    Netvorte guličky trením na dlani, sôr ich prstami vytvarujte a praskliny zahlaďte.

  • Eva Harmachová | 17. 11. 2005 20:34

    Letos jsem sádlo v kostce měla a zase to bylo martýrium, zrovna jsem to dodělala. Tak nevím, asi moje nešikovnost :-)

  • Zuzka Plecháčková | 14. 11. 2005 19:45

    Sádlové cukroví peču už také několik let. Nesmí být sádlo čersvě vzškařené nebo ve vaničce. Nejlepší je v kostce-to obyčejné, pak se dělají pěkně.

  • Eva Harmachová | 13. 11. 2005 08:31

    Tenhle recept dělám už několik let a všem to strašně chutná. Já u toho ale strašně rostu, protože těsto se děsně drolí a udělat kuličky a do nich ještě jamky je výkon.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Chlazení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Džem Hladká mouka Kakao Moučkový cukr Sádlo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát s francouzskou zálivkou

Zeleninový salát s francouzskou…

Plněné papriky jinak

Plněné papriky jinak

Karbanátky z filé

Karbanátky z filé

Salát Coleslaw light

Salát Coleslaw light

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou

Česnekovo-houbové maso zapečené s…

Univerzální jednoduché těsto na ovocné knedlíky

Univerzální jednoduché těsto na…

Vanilkový krém

Vanilkový krém

Pohankové lívance

Pohankové lívance

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

62
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
37
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
27
Houbový guláš
Houbový guláš
21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Sádlové koláčky II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact