• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Sádlové koláčky II.
Napište svůj komentář k receptu

Sádlové koláčky II.

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sádlové koláčky II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g hladká mouka
    • 140
      g moučkový cukr
    • 60
      g kakao
    • 120
      g sádlo
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      g džem višňový nebo třešňový
    • 30
      g bílá čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Smícháme mouku se solí, cukrem a kakaem, přidáme sádlo, a vypracujeme těsto. Necháme přes noc rozležet v chladničce. Z těsta tvoříme menší kuličky, do každé uděláme koncem vařečky jamku. Upečeme. Koláčky naplníme džemem, ozdobíme bílou čokoládou a uložené v krabici necháme asi 2 týdny!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sádlové měsíčky

Sádlové měsíčky

Jidáše - sádlové

Jidáše - sádlové

Sádlové bochánky bez lepku

Sádlové bochánky bez lepku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blanka | 12. 12. 2012 12:33

    Mně se teda nepovedly. NEchápu, jak pečete v těch horkovzdušných troubách. Mi se tam vůbec vánoční cukroví nedaří. Při jaké teplotě pečete? Mám horkovzdušnou troubu Electrolux, pekla jsem to 45 min na 150 a né na horkovzduchu, ale na normálním pečení, ze spodu mi to zůstávalo na papíru a když jsem na ně sáhla byly stale jako by syrové, drolily se, rozsypaly se, tak fakt nevím..Jinak je to moc dobré vánoční cukroví..

  • Marty | 2. 12. 2005 15:00

    Musi se pri delani dobre zahrat testo, pak nepraska, sice je to takove bahynko ale dobre, jinak se nepece ale spise susi na nejmirnejsim ohni, pokud mate plyn tak je to jeste lepsi, vyndat kdyz trochu nabobtnaji

  • Tereza Jarčušková | 24. 11. 2005 13:03

    Musíte vystihnúť ten správny okamih, kedy ich vyberiete z rúry. Ochutnajte a uvidíte, pretože cesto je tmavé, ľahko sa prehliadne spálenie zo spodu. Ja pečiem na fólii, ktorá bezpečne zabráni spáleniu. Dostať ju aj v Čechách, pretože dcéra mi ju doniesla z Prahy. Stála okolo 200 Kč, ale stačí ju len opláchnuť teplou vodou.

  • Lenka Vachutková | 24. 11. 2005 10:21

    Také jsem jedla u přátel a velice mi chutnaly. Pak jsem je zkoušela doma, ale nepovedli se mi. Byly ze spodu trochu připálené a nerozpadaly se v ústech! Tak bych chtěla vědět při jaké teplotě je pečete a jak dlouho. Děkuji.

  • Tereza Jarčušková | 21. 11. 2005 15:47

    Netvorte guličky trením na dlani, sôr ich prstami vytvarujte a praskliny zahlaďte.

  • Eva Harmachová | 17. 11. 2005 20:34

    Letos jsem sádlo v kostce měla a zase to bylo martýrium, zrovna jsem to dodělala. Tak nevím, asi moje nešikovnost :-)

  • Zuzka Plecháčková | 14. 11. 2005 19:45

    Sádlové cukroví peču už také několik let. Nesmí být sádlo čersvě vzškařené nebo ve vaničce. Nejlepší je v kostce-to obyčejné, pak se dělají pěkně.

  • Eva Harmachová | 13. 11. 2005 08:31

    Tenhle recept dělám už několik let a všem to strašně chutná. Já u toho ale strašně rostu, protože těsto se děsně drolí a udělat kuličky a do nich ještě jamky je výkon.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Chlazení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Džem Hladká mouka Kakao Moučkový cukr Sádlo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrové tyčinky

Sýrové tyčinky

Dort od krtka

Dort od krtka

Ořechová bábovka - ideální na beránka

Ořechová bábovka - ideální na beránka

Rychlá buchta s nemletým mákem

Rychlá buchta s nemletým mákem

Játrové knedlíčky od Bohdalky

Játrové knedlíčky od Bohdalky

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Medovníkové kuličky

Medovníkové kuličky

Cizrnová polévka - vydatná

Cizrnová polévka - vydatná

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

83
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
59
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
54
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
47
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…
31
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Sádlové koláčky II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact