Mně se teda nepovedly. NEchápu, jak pečete v těch horkovzdušných troubách. Mi se tam vůbec vánoční cukroví nedaří. Při jaké teplotě pečete? Mám horkovzdušnou troubu Electrolux, pekla jsem to 45 min na 150 a né na horkovzduchu, ale na normálním pečení, ze spodu mi to zůstávalo na papíru a když jsem na ně sáhla byly stale jako by syrové, drolily se, rozsypaly se, tak fakt nevím..Jinak je to moc dobré vánoční cukroví..
Musi se pri delani dobre zahrat testo, pak nepraska, sice je to takove bahynko ale dobre, jinak se nepece ale spise susi na nejmirnejsim ohni, pokud mate plyn tak je to jeste lepsi, vyndat kdyz trochu nabobtnaji
Musíte vystihnúť ten správny okamih, kedy ich vyberiete z rúry. Ochutnajte a uvidíte, pretože cesto je tmavé, ľahko sa prehliadne spálenie zo spodu. Ja pečiem na fólii, ktorá bezpečne zabráni spáleniu. Dostať ju aj v Čechách, pretože dcéra mi ju doniesla z Prahy. Stála okolo 200 Kč, ale stačí ju len opláchnuť teplou vodou.
Také jsem jedla u přátel a velice mi chutnaly. Pak jsem je zkoušela doma, ale nepovedli se mi. Byly ze spodu trochu připálené a nerozpadaly se v ústech! Tak bych chtěla vědět při jaké teplotě je pečete a jak dlouho. Děkuji.
Netvorte guličky trením na dlani, sôr ich prstami vytvarujte a praskliny zahlaďte.
Letos jsem sádlo v kostce měla a zase to bylo martýrium, zrovna jsem to dodělala. Tak nevím, asi moje nešikovnost :-)
Sádlové cukroví peču už také několik let. Nesmí být sádlo čersvě vzškařené nebo ve vaničce. Nejlepší je v kostce-to obyčejné, pak se dělají pěkně.
Tenhle recept dělám už několik let a všem to strašně chutná. Já u toho ale strašně rostu, protože těsto se děsně drolí a udělat kuličky a do nich ještě jamky je výkon.