Jemné sádlové bochánky s kakaem zdobené rozinkami jsou nejen dobré, ale i jednoduché na přípravu. Skvěle se hodí na Vánoce, ale můžete si je připravit kdykoli na ně dostanete chuť. Díky bezlepkové mouce si na nich pochutnají i lidé s intolerancí lepku.
Troubu předehřejte na 100 °C, 1–2 plechy vyložte pečicím papírem. V míse robotu utřete cukr se sádlem. Potom přidejte mouku, kakao a vše zpracujte v těsto.
Kávovou lžičkou nabírejte malé kousky a utvořte kuličky. Rozložte je na plech a palcem vymáčkněte důlky, do každého pak zamáčkněte po rozince. Pokud nemáte v troubě přímo program na sušení, nechte ji pootevřenou a sušte asi hodinu a půl.
3
TIP: Do důlků těchto neskutečně jemných bochánků klidně nandejte trochu marmelády nebo lemon curd a přidejte kousek kandovaného ovoce.