Změklé máslo ušleháme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme postupně mouku s kakaem a práškem do pečiva,potom zlehka přidáváme sníh z bílků. Vymažeme a vysypeme dortovou formu, nalijeme těsto a pečeme asi 30 min. při 170 °C. Vychladlý korpus rozkrojíme, potřeme meruňkovou marmeládou, přiklopíme a polijeme čokoládovou polevou. Polevu připravíme tak, že rozpustíme čokoládu na vaření v jedné polovině 100% tuku.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Marsí
|31. 1. 2008 09:43
Janko Remková, já si naznačím na ještě ne zcela zatuhlé polevě řezy, jak budu dort krájet a na každý kousek pak namaluju bílou čokoládovou polevou cikcaky nebo velký houslový klíč...-))
Jana Ehnes
|30. 1. 2008 18:27
Sachruv dort se opravdu nijak nezdobi. Ja delam polevu z jedne cokolady na vareni (200 g), kterou rozpustim v 125 g ztuzeneho tuku, zamicham tam 2 lzice holandskeho kakaa. Aby se poleva pri krajeni nelamala, pridavam tekutou smetanu ke slehani (30 %) - asi tak 4 polevkove lzice, delam to od oka, musite si to samy(i) vyzkouset, poleva najednou rychle zhoustne a ztmavne.
Jana Remková
|30. 1. 2008 12:03
Ta tuková poleva,no,nevím,ze zkušenosti vím,že čokoláda zbělá.Zkusil někdy někdo čokoládu na vaření (tu menší) rozmíchat ve 3 lžících mléka,které zahříváme na ohni?Samozřejmě,více čokolády,více mléka. JanaA žádné jiné zdobení?Jen marmeláda do korpusu?Ale asi každý dle svého uvážení,já to určitě budu chtít zkusit,zdá se to být jednoduché.Jana