![Sachrův dort Sachrův dort](https://ms2.ostium.cz/instance/web-recepty/jWfUDIkC/h222w297t.jpg)
Janko Remková, já si naznačím na ještě ne zcela zatuhlé polevě řezy, jak budu dort krájet a na každý kousek pak namaluju bílou čokoládovou polevou cikcaky nebo velký houslový klíč...-))
Sachruv dort se opravdu nijak nezdobi. Ja delam polevu z jedne cokolady na vareni (200 g), kterou rozpustim v 125 g ztuzeneho tuku, zamicham tam 2 lzice holandskeho kakaa. Aby se poleva pri krajeni nelamala, pridavam tekutou smetanu ke slehani (30 %) - asi tak 4 polevkove lzice, delam to od oka, musite si to samy(i) vyzkouset, poleva najednou rychle zhoustne a ztmavne.
Ta tuková poleva,no,nevím,ze zkušenosti vím,že čokoláda zbělá.Zkusil někdy někdo čokoládu na vaření (tu menší) rozmíchat ve 3 lžících mléka,které zahříváme na ohni?Samozřejmě,více čokolády,více mléka. JanaA žádné jiné zdobení?Jen marmeláda do korpusu?Ale asi každý dle svého uvážení,já to určitě budu chtít zkusit,zdá se to být jednoduché.Jana