Šleháme žloutky se 100 g cukru. Zbytek cukru vyšleháme s bílky. Ke žloutkům přidáme čokoládový prášek s moukou, rozpuštěným máslem, drobečky a nakonec přidáme sníh. Těsto dáme do vymazané formy, a pečeme kolem 180-200 °C asi 40 minut.
2
Po vychladnuti prokrojíme a namažeme marmeládou. Potáhneme čokoládou a necháhme ztuhnout.
3
Poznámka: místo rozpuštěného másla můžeme dát olej.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
katka lorencova
|4. 7. 2008 17:19
ja myslim kakaový prasek jako kakao a drobky jsou rodrcené piškoty dětské
katka lorencova
|4. 7. 2008 17:19
ja myslim kakaový prasek jako kakao a drobky jsou rodrcené piškoty dětské
Oldřich Gargulák
|25. 5. 2008 21:23
Kdysi mě u Sachrova nejznámějšího produktu zaujaly dvě věci: že jej expedují na popundeklu a poleva.Ta Poleva si zaslouží velké P.5mm silná vrstva,hořká tak akorát, sladká ne moc ani málo, ale především ta konzistence-ani měkká,ani tvrdá, při krájení se neláme, lze ji překrojit vidličkou a v ústech je to jedna báseň.Múj pokus přiblížit se ideálu najdete na "Sachr dort- poleva"
Zdenek Vild
|5. 3. 2008 11:35
Co to tady plácáte? Kakaový prášek NENÍ v žádném případě čokoládový prášek (s tím jsem se za spoustu let praxe v cukrárně nesetkal) a o drobkách z piškotu (dětských, cukrářských či zbytků piškotového těsta) radši nepřemýšlet.
katka lorencova
|1. 10. 2007 17:48
mužete to zkusit i bez drobecku,nebo i další muj recept na sachr dort.sachr dort II.
Gabča
|19. 9. 2007 08:58
Michale, v ingrediencích je 50 g piškotových drobečků, takže žádný omyl