• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sachr dort
Napište svůj komentář k receptu

Sachr dort

autor: Katterinka
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sachr dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 8
      ks vejce
    • 200
      g cukr
    • 120
      g polohrubá mouka
    • 50
      g dětské piškoty
    • marmeláda
    • 200
      g čokoládová poleva
    • máslo
    • 60
      g čokoládový prášek

Postup přípravy receptu

1
Šleháme žloutky se 100 g cukru. Zbytek cukru vyšleháme s bílky. Ke žloutkům přidáme čokoládový prášek s moukou, rozpuštěným máslem, drobečky a nakonec přidáme sníh. Těsto dáme do vymazané formy, a pečeme kolem 180-200 °C asi 40 minut.
2
Po vychladnuti prokrojíme a namažeme marmeládou. Potáhneme čokoládou a necháhme ztuhnout.
3
Poznámka: místo rozpuštěného másla můžeme dát olej.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smetanový Lotus dort

Smetanový Lotus dort

Malinový dort vhodný pro diabetiky (nebo celiaky)

Malinový dort vhodný pro diabetiky …

Banánová bleskovka - dort

Banánová bleskovka - dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • katka lorencova | 4. 7. 2008 17:19

    ja myslim kakaový prasek jako kakao a drobky jsou rodrcené piškoty dětské

  • katka lorencova | 4. 7. 2008 17:19

    ja myslim kakaový prasek jako kakao a drobky jsou rodrcené piškoty dětské

  • Oldřich Gargulák | 25. 5. 2008 21:23

    Kdysi mě u Sachrova nejznámějšího produktu zaujaly dvě věci: že jej expedují na popundeklu a poleva.Ta Poleva si zaslouží velké P.5mm silná vrstva,hořká tak akorát, sladká ne moc ani málo, ale především ta konzistence-ani měkká,ani tvrdá, při krájení se neláme, lze ji překrojit vidličkou a v ústech je to jedna báseň.Múj pokus přiblížit se ideálu najdete na "Sachr dort- poleva"

  • Zdenek Vild | 5. 3. 2008 11:35

    Co to tady plácáte? Kakaový prášek NENÍ v žádném případě čokoládový prášek (s tím jsem se za spoustu let praxe v cukrárně nesetkal) a o drobkách z piškotu (dětských, cukrářských či zbytků piškotového těsta) radši nepřemýšlet.

  • katka lorencova | 1. 10. 2007 17:48

    mužete to zkusit i bez drobecku,nebo i další muj recept na sachr dort.sachr dort II.

  • Gabča | 19. 9. 2007 08:58

    Michale, v ingrediencích je 50 g piškotových drobečků, takže žádný omyl

  • Michal nevřala | 18. 9. 2007 13:32

    drobečky to je nějaký omyl né

  • katka lorencova | 19. 6. 2007 09:00

    to je obyčejné kakao v prášku.

  • Zdena L. | 19. 6. 2007 08:42

    Prosím pěkně co je čokoládový prášek?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Čokoládový prášek Cukr Dětské piškoty Marmeláda Máslo Polohrubá mouka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Košíčky plněné pudinkovým krémem

Košíčky plněné pudinkovým krémem

Lehký těstovinový salát

Lehký těstovinový salát

Nekynutý koláč s různým ovocem

Nekynutý koláč s různým ovocem

Gyros po řecku s českým masem

Gyros po řecku s českým masem

Velikonoční perníčky - hned měkké

Velikonoční perníčky - hned měkké

Plněný bramborák II.

Plněný bramborák II.

Meruňkový závin

Meruňkový závin

Vegetariánský guláš

Vegetariánský guláš

Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými těstovinami

Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými…

Doporučujeme

60 minut
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

121
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
55
Zapečená cuketa
Zapečená cuketa
36
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
34
Srbské rizoto
Srbské rizoto
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Nemocný režisér Zdeněk Troška (72): Vdechl jsem zákeřnou bakterii!

Nemocný režisér Zdeněk Troška (72): Vdechl jsem zákeřnou bakterii!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

  • Recepty.cz
  • Sachr dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact