• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rýžový srnčí hřbet
Napište svůj komentář k receptu

Rýžový srnčí hřbet

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžový srnčí hřbet
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l mléko
    • 1
      balíček zlatý klas
    • 200
      g cukr krystal
    • 200
      g rýže
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 350
      g kompot meruňkový, třešňový nebo jakékoliv měkčí ovoce

Postup přípravy receptu

1
Z 1/2 l mléka, Zlatého klasu a 120 g cukru uvaříme hustý pudink. Vlijeme do formy na srnčí hřbet, kterou jsme vypláchli studenou vodou. Na pudink položíme vypeckované třešně a ostatní ovoce. Ze zbylého mléka, rýže, cukru a vanilkového cukru uvaříme hustou kaši, kterou horkou navrstvíme na ovoce a jemně přitlačíme.
2
Dáme do chladničky dokonale vychladnout, nejlepší je připravit den dopředu. Potom "srnčí hřbet" vyklopíme, ozdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou, nebo podáváme jen s ovocnou šťávou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

Srnčí hřbet na liškách

Srnčí hřbet na liškách

Vláčný bramborový hřbet / buchta

Vláčný bramborový hřbet / buchta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Monika T | 17. 7. 2009 10:41

    Použila som marhule a nechala dobre vychladiť, je to veľmi osviežujúci dezert v týchto teplých dňoch, akurát som málinko ubrala cukru, inak hodnotím za 1.

  • Tereza J. | 8. 12. 2008 12:21

    Vilmuš, Zlatý klas je krémový prášok na báze škrobu, ktorý sa používa v rôznej hustote : riedky ( na 1/2 l mlieka 20 g ) na krém na dukátové buchtičky a pod. , hustý ( na 1/2 l mlieka 40 g ) ako doplnok do krémov. Má síce jemne vanilkovú príchuť, ale tá chuž je iná ako u vanilkového pudingu. Netečie ako puding, je pevný, krásne sa dá rezaž na zákuskoch. V ˇˇCechách dostať krémový prášek, je to niečo podobné, dá sa povedať, že skoro to isté. Pozrite fotogalériu, svojho času som tam vložila foto.

  • Tereza J. | 8. 12. 2008 12:16

    Andrejka, Zlatý klas v Čechách asi nedostanete. Ale dostanete to isté pod názvom Krémový prášek. Ak nie, tak do receptu použite na 1/2 l mlieka buď 2 vanilkové pudingy alebo 1 vanilkový puding + 2 lyžice solamylu. Musí to byť pevné, aby to netieklo.

  • Andrea Rubešová | 7. 12. 2008 21:46

    hledala jsem v Tesku tedka zlatý klas a našla jsem tam nějakou hrubou mouku to je ten prášok na prípravu krémov?

  • Vilemina Vilhelmová | 7. 12. 2008 21:38

    co je zlatý klas?

  • Tereza J. | 27. 11. 2008 18:23

    Ďakujem Vierka, potešila si ma. Zvyknem to robievať aj s deťmi v škole na Pv, majú rady sladké. Ono to fakt pri servírovaní dobre vyzerá.

  • Věra Štroblová | 27. 11. 2008 09:23

    Terezko, když jsem recept připravovala tak jsem nečekala, že když budu dělat konečnou úpravu do hřbetu jaká mě přepadne pýcha a radost :-)) jak jsem šikovná (díky temto stránkám a Tobě) no a řeknu Ti je toho hodně a krásně se to servíruje. do hřbetu jsem dala potravinovou folii ..fantazii se meze nekladou a ten fofr jak to mizí to je radosti co ??? No tak vidíš a takovej náhodnej recept :-))))

  • Tereza J. | 27. 11. 2008 08:49

    Vierka ďakujem, som rada, že chutilo:)))

  • Věra Štroblová | 27. 11. 2008 07:35

    Terezko mooooooooc dobrý v jednoduchodsti je krása. Rýži jsem dala na 8 minut do papiňáku a mezitím udělala pudink takže to byl docela fofr. Dávám velikou jedničku mému prvnímu náhodnému receptu :-))

  • Věra Štroblová | 26. 11. 2008 14:24

    No vida ...... úplně náhodou mi padl do oka čistě náhodný recept a už zase mám co dělat :-))) Terezko díky předem za receptík - tohle určitě bude dobrota :-))

  • Tereza J. | 17. 2. 2008 21:48

    Zlatý klas je krémový prášok na prípravu krémov a doplnkov do krémov. Ak nemáte Zlatý klas, použite vanilkový puding a pridajte solamyl alebo iný škrob. Krém musí byť veľmi tuhý, inak sa bude po vyklopení rozpadávať. Len vanilkový puding by nestačil.

  • Martina | 17. 2. 2008 00:21

    Co je to Zlaty klas ?

  • Tereza J. | 22. 7. 2007 15:05

    Pavlínka, ja ryžu varím v hrnci s dvojitým dnom, ale to je jedno, majte výdrž, ryža sa neuvarí za 10 min. Vydržte, pomaly varte, bude mäkká:)))

  • Pavla | 21. 7. 2007 17:58

    tak jsem se pustila do tehle dobrutky,akorat kasi varim a varim,dolevam mleko,uz jsem na jednom litru a ryze je porad tvrda,tak nevim co jsem udelala spatne,nema se cukr dat az kdyz je ryze uvarena?nebo ryzi predem namocit do mleka?tak uvidime jak to nakonec dopadne.S cukrem jsem setrila,zdalo se mi ho moc,dala jsem asi pulku jak do pudinku,tak do kase.

  • Tereza Jarčušková | 27. 10. 2005 07:18

    Tak ako postupne robíte tak to tam dajte. Je jedno, či na studený alebo teplý. Robte to zaradom, len ak to bude vo forme teplé, tak počkajte, kým to vychladne a až potom dajte do chladničky.

  • Nikol | 21. 10. 2005 20:24

    Terezko, ryžovú kašu dáme studený puding,alebo teplý?

  • airan | 20. 10. 2005 12:22

    Terezko, dekuji za radu, male maji ryze moc radi :-))

  • Tereza Jarčušková | 20. 10. 2005 12:10

    Ak chcete v sobotu už jesť, urobte to už v piatok a nechajte v chladničke. Je to hrubšia vrstva, chce to čas, aby to dobre stuhlo.

  • Anonym | 20. 10. 2005 12:00

    Terezko, tak tohle musi byt taky "super" Hned v sobotu to udelam. Pak že se clovek vnoucatum nezavdeci:-)))))))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Vaření Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Kompot Mléko Rýže Vanilkový cukr Zlatý klas
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pravý upírský bramborák

Pravý upírský bramborák

Pikantní nakládaný hermelín II.

Pikantní nakládaný hermelín II.

Cibulová pizza z listového těsta

Cibulová pizza z listového těsta

Masíčko po námořnicku

Masíčko po námořnicku

Brownies - vláčné a kypré :-)

Brownies - vláčné a kypré :-)

Zdravá kakaová vegan bábovka

Zdravá kakaová vegan bábovka

Pohanka (nejen) se slaninou

Pohanka (nejen) se slaninou

Dýňový krém s kari

Dýňový krém s kari

Salát (nejen) z černé čočky

Salát (nejen) z černé čočky

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

44
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
42
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
39
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Chili (chilli) con carne
Chili (chilli) con carne

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Agáta a Ornella: Rozkol v milionovém byznysu!

Agáta a Ornella: Rozkol v milionovém byznysu!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Další doporučené recepty:

Rýžový salát s kuřecím
Rýžový salát s kuřecím
Rýžový salát s kuřecím masem
Rýžový salát s kuřecím masem
Rýžový salát s tuňákem
Rýžový salát s tuňákem
Řecká marináda na grilované maso - Moschári
Řecká marináda na grilované maso -…
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Řecká vegetariánská moussaka po australsku
Řecká vegetariánská moussaka po…
  • Recepty.cz
  • Rýžový srnčí hřbet
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact