• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rýžový srnčí hřbet
Napište svůj komentář k receptu

Rýžový srnčí hřbet

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžový srnčí hřbet
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l mléko
    • 1
      balíček zlatý klas
    • 200
      g cukr krystal
    • 200
      g rýže
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 350
      g kompot meruňkový, třešňový nebo jakékoliv měkčí ovoce

Postup přípravy receptu

1
Z 1/2 l mléka, Zlatého klasu a 120 g cukru uvaříme hustý pudink. Vlijeme do formy na srnčí hřbet, kterou jsme vypláchli studenou vodou. Na pudink položíme vypeckované třešně a ostatní ovoce. Ze zbylého mléka, rýže, cukru a vanilkového cukru uvaříme hustou kaši, kterou horkou navrstvíme na ovoce a jemně přitlačíme.
2
Dáme do chladničky dokonale vychladnout, nejlepší je připravit den dopředu. Potom "srnčí hřbet" vyklopíme, ozdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou, nebo podáváme jen s ovocnou šťávou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

Srnčí hřbet na liškách

Srnčí hřbet na liškách

Vláčný bramborový hřbet / buchta

Vláčný bramborový hřbet / buchta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Monika T | 17. 7. 2009 10:41

    Použila som marhule a nechala dobre vychladiť, je to veľmi osviežujúci dezert v týchto teplých dňoch, akurát som málinko ubrala cukru, inak hodnotím za 1.

  • Tereza J. | 8. 12. 2008 12:21

    Vilmuš, Zlatý klas je krémový prášok na báze škrobu, ktorý sa používa v rôznej hustote : riedky ( na 1/2 l mlieka 20 g ) na krém na dukátové buchtičky a pod. , hustý ( na 1/2 l mlieka 40 g ) ako doplnok do krémov. Má síce jemne vanilkovú príchuť, ale tá chuž je iná ako u vanilkového pudingu. Netečie ako puding, je pevný, krásne sa dá rezaž na zákuskoch. V ˇˇCechách dostať krémový prášek, je to niečo podobné, dá sa povedať, že skoro to isté. Pozrite fotogalériu, svojho času som tam vložila foto.

  • Tereza J. | 8. 12. 2008 12:16

    Andrejka, Zlatý klas v Čechách asi nedostanete. Ale dostanete to isté pod názvom Krémový prášek. Ak nie, tak do receptu použite na 1/2 l mlieka buď 2 vanilkové pudingy alebo 1 vanilkový puding + 2 lyžice solamylu. Musí to byť pevné, aby to netieklo.

  • Andrea Rubešová | 7. 12. 2008 21:46

    hledala jsem v Tesku tedka zlatý klas a našla jsem tam nějakou hrubou mouku to je ten prášok na prípravu krémov?

  • Vilemina Vilhelmová | 7. 12. 2008 21:38

    co je zlatý klas?

  • Tereza J. | 27. 11. 2008 18:23

    Ďakujem Vierka, potešila si ma. Zvyknem to robievať aj s deťmi v škole na Pv, majú rady sladké. Ono to fakt pri servírovaní dobre vyzerá.

  • Věra Štroblová | 27. 11. 2008 09:23

    Terezko, když jsem recept připravovala tak jsem nečekala, že když budu dělat konečnou úpravu do hřbetu jaká mě přepadne pýcha a radost :-)) jak jsem šikovná (díky temto stránkám a Tobě) no a řeknu Ti je toho hodně a krásně se to servíruje. do hřbetu jsem dala potravinovou folii ..fantazii se meze nekladou a ten fofr jak to mizí to je radosti co ??? No tak vidíš a takovej náhodnej recept :-))))

  • Tereza J. | 27. 11. 2008 08:49

    Vierka ďakujem, som rada, že chutilo:)))

  • Věra Štroblová | 27. 11. 2008 07:35

    Terezko mooooooooc dobrý v jednoduchodsti je krása. Rýži jsem dala na 8 minut do papiňáku a mezitím udělala pudink takže to byl docela fofr. Dávám velikou jedničku mému prvnímu náhodnému receptu :-))

  • Věra Štroblová | 26. 11. 2008 14:24

    No vida ...... úplně náhodou mi padl do oka čistě náhodný recept a už zase mám co dělat :-))) Terezko díky předem za receptík - tohle určitě bude dobrota :-))

  • Tereza J. | 17. 2. 2008 21:48

    Zlatý klas je krémový prášok na prípravu krémov a doplnkov do krémov. Ak nemáte Zlatý klas, použite vanilkový puding a pridajte solamyl alebo iný škrob. Krém musí byť veľmi tuhý, inak sa bude po vyklopení rozpadávať. Len vanilkový puding by nestačil.

  • Martina | 17. 2. 2008 00:21

    Co je to Zlaty klas ?

  • Tereza J. | 22. 7. 2007 15:05

    Pavlínka, ja ryžu varím v hrnci s dvojitým dnom, ale to je jedno, majte výdrž, ryža sa neuvarí za 10 min. Vydržte, pomaly varte, bude mäkká:)))

  • Pavla | 21. 7. 2007 17:58

    tak jsem se pustila do tehle dobrutky,akorat kasi varim a varim,dolevam mleko,uz jsem na jednom litru a ryze je porad tvrda,tak nevim co jsem udelala spatne,nema se cukr dat az kdyz je ryze uvarena?nebo ryzi predem namocit do mleka?tak uvidime jak to nakonec dopadne.S cukrem jsem setrila,zdalo se mi ho moc,dala jsem asi pulku jak do pudinku,tak do kase.

  • Tereza Jarčušková | 27. 10. 2005 07:18

    Tak ako postupne robíte tak to tam dajte. Je jedno, či na studený alebo teplý. Robte to zaradom, len ak to bude vo forme teplé, tak počkajte, kým to vychladne a až potom dajte do chladničky.

  • Nikol | 21. 10. 2005 20:24

    Terezko, ryžovú kašu dáme studený puding,alebo teplý?

  • airan | 20. 10. 2005 12:22

    Terezko, dekuji za radu, male maji ryze moc radi :-))

  • Tereza Jarčušková | 20. 10. 2005 12:10

    Ak chcete v sobotu už jesť, urobte to už v piatok a nechajte v chladničke. Je to hrubšia vrstva, chce to čas, aby to dobre stuhlo.

  • Anonym | 20. 10. 2005 12:00

    Terezko, tak tohle musi byt taky "super" Hned v sobotu to udelam. Pak že se clovek vnoucatum nezavdeci:-)))))))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Vaření Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Kompot Mléko Rýže Vanilkový cukr Zlatý klas
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchty s povidly

Buchty s povidly

Piškotový nepečený dort

Piškotový nepečený dort

Smažené houskové knedlíky

Smažené houskové knedlíky

Americké hovězí

Americké hovězí

Krtkův dort II.

Krtkův dort II.

Jahodové řezy s pudinkem a želé

Jahodové řezy s pudinkem a želé

Jahodový dort se smetanou

Jahodový dort se smetanou

Vepřový jazyk na divoko

Vepřový jazyk na divoko

Jednoduchá ovesná kaše -  zdravě a chutně

Jednoduchá ovesná kaše - zdravě a…

Doporučujeme

30 minut
Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným hráškem

Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

268
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
176
Dýňová tortila
Dýňová tortila
144
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
131
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
130
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
AHA.cz Charlotte Gottová a syn Mareše? Zamilovaný pohled mluví za vše

Charlotte Gottová a syn Mareše? Zamilovaný pohled mluví za vše

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Strie nebo popraskaná kůže? Víme, jak zatočit s obojím!

Strie nebo popraskaná kůže? Víme, jak zatočit s obojím!

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Velká zpověď Jany Adamcové: Adamce unesla Maschková!  A pravda o rakovině

Velká zpověď Jany Adamcové: Adamce unesla Maschková! A pravda o rakovině

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Psychologický test: Ve svém podvědomí najdete odpověď na to, co vás trápí!

Psychologický test: Ve svém podvědomí najdete odpověď na to, co vás trápí!

Další doporučené recepty:

Rýžový salát s kuřecím
Rýžový salát s kuřecím
Rýžový salát s kuřecím masem
Rýžový salát s kuřecím masem
Rýžový salát s tuňákem
Rýžový salát s tuňákem
Řecká marináda na grilované maso - Moschári
Řecká marináda na grilované maso -…
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Řecká vegetariánská moussaka po australsku
Řecká vegetariánská moussaka po…
  • Recepty.cz
  • Rýžový srnčí hřbet
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact