• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Rýžový srnčí hřbet
Napište svůj komentář k receptu

Rýžový srnčí hřbet

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžový srnčí hřbet
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l mléko
    • 1
      balíček zlatý klas
    • 200
      g cukr krystal
    • 200
      g rýže
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 350
      g kompot meruňkový, třešňový nebo jakékoliv měkčí ovoce

Postup přípravy receptu

1
Z 1/2 l mléka, Zlatého klasu a 120 g cukru uvaříme hustý pudink. Vlijeme do formy na srnčí hřbet, kterou jsme vypláchli studenou vodou. Na pudink položíme vypeckované třešně a ostatní ovoce. Ze zbylého mléka, rýže, cukru a vanilkového cukru uvaříme hustou kaši, kterou horkou navrstvíme na ovoce a jemně přitlačíme.
2
Dáme do chladničky dokonale vychladnout, nejlepší je připravit den dopředu. Potom "srnčí hřbet" vyklopíme, ozdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou, nebo podáváme jen s ovocnou šťávou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

Srnčí hřbet na liškách

Srnčí hřbet na liškách

Vláčný bramborový hřbet / buchta

Vláčný bramborový hřbet / buchta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Monika T | 17. 7. 2009 10:41

    Použila som marhule a nechala dobre vychladiť, je to veľmi osviežujúci dezert v týchto teplých dňoch, akurát som málinko ubrala cukru, inak hodnotím za 1.

  • Tereza J. | 8. 12. 2008 12:21

    Vilmuš, Zlatý klas je krémový prášok na báze škrobu, ktorý sa používa v rôznej hustote : riedky ( na 1/2 l mlieka 20 g ) na krém na dukátové buchtičky a pod. , hustý ( na 1/2 l mlieka 40 g ) ako doplnok do krémov. Má síce jemne vanilkovú príchuť, ale tá chuž je iná ako u vanilkového pudingu. Netečie ako puding, je pevný, krásne sa dá rezaž na zákuskoch. V ˇˇCechách dostať krémový prášek, je to niečo podobné, dá sa povedať, že skoro to isté. Pozrite fotogalériu, svojho času som tam vložila foto.

  • Tereza J. | 8. 12. 2008 12:16

    Andrejka, Zlatý klas v Čechách asi nedostanete. Ale dostanete to isté pod názvom Krémový prášek. Ak nie, tak do receptu použite na 1/2 l mlieka buď 2 vanilkové pudingy alebo 1 vanilkový puding + 2 lyžice solamylu. Musí to byť pevné, aby to netieklo.

  • Andrea Rubešová | 7. 12. 2008 21:46

    hledala jsem v Tesku tedka zlatý klas a našla jsem tam nějakou hrubou mouku to je ten prášok na prípravu krémov?

  • Vilemina Vilhelmová | 7. 12. 2008 21:38

    co je zlatý klas?

  • Tereza J. | 27. 11. 2008 18:23

    Ďakujem Vierka, potešila si ma. Zvyknem to robievať aj s deťmi v škole na Pv, majú rady sladké. Ono to fakt pri servírovaní dobre vyzerá.

  • Věra Štroblová | 27. 11. 2008 09:23

    Terezko, když jsem recept připravovala tak jsem nečekala, že když budu dělat konečnou úpravu do hřbetu jaká mě přepadne pýcha a radost :-)) jak jsem šikovná (díky temto stránkám a Tobě) no a řeknu Ti je toho hodně a krásně se to servíruje. do hřbetu jsem dala potravinovou folii ..fantazii se meze nekladou a ten fofr jak to mizí to je radosti co ??? No tak vidíš a takovej náhodnej recept :-))))

  • Tereza J. | 27. 11. 2008 08:49

    Vierka ďakujem, som rada, že chutilo:)))

  • Věra Štroblová | 27. 11. 2008 07:35

    Terezko mooooooooc dobrý v jednoduchodsti je krása. Rýži jsem dala na 8 minut do papiňáku a mezitím udělala pudink takže to byl docela fofr. Dávám velikou jedničku mému prvnímu náhodnému receptu :-))

  • Věra Štroblová | 26. 11. 2008 14:24

    No vida ...... úplně náhodou mi padl do oka čistě náhodný recept a už zase mám co dělat :-))) Terezko díky předem za receptík - tohle určitě bude dobrota :-))

  • Tereza J. | 17. 2. 2008 21:48

    Zlatý klas je krémový prášok na prípravu krémov a doplnkov do krémov. Ak nemáte Zlatý klas, použite vanilkový puding a pridajte solamyl alebo iný škrob. Krém musí byť veľmi tuhý, inak sa bude po vyklopení rozpadávať. Len vanilkový puding by nestačil.

  • Martina | 17. 2. 2008 00:21

    Co je to Zlaty klas ?

  • Tereza J. | 22. 7. 2007 15:05

    Pavlínka, ja ryžu varím v hrnci s dvojitým dnom, ale to je jedno, majte výdrž, ryža sa neuvarí za 10 min. Vydržte, pomaly varte, bude mäkká:)))

  • Pavla | 21. 7. 2007 17:58

    tak jsem se pustila do tehle dobrutky,akorat kasi varim a varim,dolevam mleko,uz jsem na jednom litru a ryze je porad tvrda,tak nevim co jsem udelala spatne,nema se cukr dat az kdyz je ryze uvarena?nebo ryzi predem namocit do mleka?tak uvidime jak to nakonec dopadne.S cukrem jsem setrila,zdalo se mi ho moc,dala jsem asi pulku jak do pudinku,tak do kase.

  • Tereza Jarčušková | 27. 10. 2005 07:18

    Tak ako postupne robíte tak to tam dajte. Je jedno, či na studený alebo teplý. Robte to zaradom, len ak to bude vo forme teplé, tak počkajte, kým to vychladne a až potom dajte do chladničky.

  • Nikol | 21. 10. 2005 20:24

    Terezko, ryžovú kašu dáme studený puding,alebo teplý?

  • airan | 20. 10. 2005 12:22

    Terezko, dekuji za radu, male maji ryze moc radi :-))

  • Tereza Jarčušková | 20. 10. 2005 12:10

    Ak chcete v sobotu už jesť, urobte to už v piatok a nechajte v chladničke. Je to hrubšia vrstva, chce to čas, aby to dobre stuhlo.

  • Anonym | 20. 10. 2005 12:00

    Terezko, tak tohle musi byt taky "super" Hned v sobotu to udelam. Pak že se clovek vnoucatum nezavdeci:-)))))))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Vaření Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Kompot Mléko Rýže Vanilkový cukr Zlatý klas
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

Mexické placky tortillas z mouky

Mexické placky tortillas z mouky

Žravé řezy

Žravé řezy

Vanilkové rohlíčky - rychlé

Vanilkové rohlíčky - rychlé

Rohlíčky bez cukru

Rohlíčky bez cukru

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Vajíčkový salát se salámem

Vajíčkový salát se salámem

Cuketové nudle

Cuketové nudle

Pivní marinované špízy

Pivní marinované špízy

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

Poslední sledované recepty

446
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
57
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
34
Strakaté blondie
Strakaté blondie
26
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
21
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Jiří Bartoška (†78): Russel Crowe zdrcený jeho úmrtím!

Jiří Bartoška (†78): Russel Crowe zdrcený jeho úmrtím!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Další doporučené recepty:

Rýžový salát s kuřecím
Rýžový salát s kuřecím
Rýžový salát s kuřecím masem
Rýžový salát s kuřecím masem
Rýžový salát s tuňákem
Rýžový salát s tuňákem
Řecká marináda na grilované maso - Moschári
Řecká marináda na grilované maso -…
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Řecká vegetariánská moussaka po australsku
Řecká vegetariánská moussaka po…
  • Recepty.cz
  • Rýžový srnčí hřbet
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact