Nemáte moc času na vaření, ale chcete si dát k obědu něco vydatného? Vyzkoušejte lehký rýžový salát s kuřecím masem. Dodáte vašemu tělu potřebné živiny a energii na celý den.
Několik hodin před přípravou salátu si naložte kuřecí prsa do oblíbeného koření bez soli a nechte je v lednici marinovat. Uvařte si basmati rýži a dejte ji do lednice.
Horkou vodu nalijte do pánve, osolte a přidejte mražené fazolové lusky. Lusky povařte 2 minuty a poté do vroucí vody přisypte mražený hrášek. Vařte další 2 minuty, aby zelenina byla na skus. Uvařenou zeleninu slijte a propláchněte studenou vodou, díky tomu si zelenina zachová krásně zelenou barvu.
3
Do rozpálené pánve nalijte trochu oleje a vložte předem naložené kuřecí maso. Maso osolte a nechte ho opékat z obou stran. Hotové maso vyndejte z pánve a nechte ho ještě pár minut odpočívat na prkýnku, teprve potom ho nakrájejte na malé kostičky.
Nakrájejte rajčata na malé kousky. Do pánve kde vám zůstal výpek z kuřete vysypte předvařenou rýži a dobře ji promíchejte. Rýži posypte oblíbeným kořením, zamíchejte a sundejte pánev z plotny.
5
Do mísy nasypte uvařenou zeleninu, přidejte nakrájená rajčata, zakápněte vinným octem, osolte, opepřete a vše promíchejte. K zelenině přisypte osmaženou rýži a nakrájené kuřecí maso. Můžete přidat také čerstvou bylinku, kterou zrovna máte po ruce. Do tohoto salátu se hodí pažitka, petrželka, koriandr nebo libeček. Salát opět promíchejte a můžete servírovat.