Do mísy dáme jemně pokrájenou cibuli, šunku, nastrouhané nebo jemně pokrájené kyselé okurky a vejce, přidáme majolku nebo zakysanou smetanu (lze i půl na půl) a hořčici. Vše dobře promícháme, přisypeme 500 gramů vychladlé vařené rýže, dle chuti osolíme a opeříme a opět dobře promícháme. Máme-li rýži sušší, můžeme přidat trochu láku z okurek nebo ještě trochu smetany. Salát necháme alespoň hodinu proležet a můžeme podávat.
2
Salát se dá jíst jak samotný, tak i jako příloha. Podáváme například k řízkům, karbanátkům...
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Petra
|23. 5. 2016 12:48
Zkusila jsem ho k sekané. Majonézy jsem měla jen 100 gramů, tak jsem dala radši o něco míň rýže, ale nakonec dobrý. Bylo to něco jiného než saláty jaké známe, ale chutnal moc dobře.