kuřecí maso
zbytky pečeného nebo vařeného, či kousek šunky, debrecínky nebo moravského uzeného
80
g
tvrdý sýr
čerstvá zelenina
rajče, paprika, ředkvičky, atd
1
ks
cibule
menší
1
ks
jablka
menší
1
špetka
sůl
1
špetka
pepř celý
mletý
1
lžíce
petrželová nať
a libečková nať
1
lžička
citronová šťáva
1
ks
lučina
nebo trochu bílého jogurtu
Postup přípravy receptu
1
Tvrdý sýr nastrouhám, zeleninu a jablíčko pokrájím velmi nadrobno, pevné suroviny promíchám, ochutím, nakonec vmíchám lučinu (nebo trochu bílého jogurtu) v takovém poměru k ostatním surovinám, aby salát nebyl sypký ani neměl tekutou konzistenci, ale držel pěkně pohromadě. Po krátkém vychlazení podávám samotný nebo s pečivem.