• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp v papiňáku
Napište svůj komentář k receptu

Rýžový nákyp v papiňáku

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžový nákyp v papiňáku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek mléko 2 1/4 hrnky
    • 4
      hrnek voda
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      špetka citronová kůra
    • 2
      hrnek mléčná rýže
    • 2
      lžíce cukr
    • skořicový cukr

Postup přípravy receptu

1
Mléko, sůl, vodu, máslo a citronovou kůru dáme do papiňáku a přivedeme k varu, přidáme propláchnutou rýži a za stálého míchání opět přivedeme k varu. Tlakový hrnec uzavřeme a necháme asi 5-8 minut vařit (musí jít pára z hrnce). Vypneme vařič a necháme vychladnout a pak otevřeme, dochutíme dle chuti skořicovým nebo vanilkovým cukrem a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s brokolicí

Rýžový nákyp s brokolicí

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Věra z Dc | 7. 12. 2007 08:52

    Je to opravdu moc dobré jednoduché a rychlé. Z poloviční dávky se nabaští i 4 osoby a nebojte se nic se nepřipálí. Krásně to voní když dáte citronovou kůru. Do hotové rýže dávám mandarikový nebo jablečný kompot a posypu skořicovým cukrem. Doporučuji vyzkoušet.

  • Helena | 20. 11. 2007 20:11

    Díky za radu, skutečně jsem pomýšlela na tu mléčnou rýži již hotovou v kelímku. Takže tu tedy ne. Dík, vyskoušel jste to již někdo ?

  • Helena Pešková | 15. 11. 2007 18:57

    Ano i podle mne je tohle rýžová kaše, a vařím ji klasicky, v papiňáku bych měla strach z připálení mléka...no možná to jde...

  • Zuzka L. | 14. 11. 2007 12:25

    Jestli paní Helena neměla na mysli mléčnou rýži, kterou prodávájí již hotovou - v kelímku jako je jogurt, termix,....Tak tu opravdu do papiňáku nedávejte.

  • Anonym | 14. 11. 2007 07:55

    Spíš bych recept nazvala rýžová kaše v papiňáku.Nákyp se zapéká a je s různým ovocem,také se přidávají žloutky utřené s cukrem,sníh z bílků......Název je matoucí,ale nápad dobrý :-)PS

  • Věra z Dc | 14. 11. 2007 07:02

    Mléčná rýže je taková kulatá myslím, že je to na ní i napsané.

  • Zdenka Matušková | 13. 11. 2007 19:48

    Mě by ta mléčná rýže taky zajímala. Možná je myšlená ta s kulatými zrnky, ta je doporučená na nákypy.

  • Zdenka Matušková | 13. 11. 2007 19:46

    Mě by ta mléčná rýže taky zajímala. Možná je myšlená ta s kulatými zrnky, ta je doporučená na nákypy.

  • Eva Červenková | 13. 11. 2007 19:13

    paní heleno nejsem autorka, ale řekla bych že se má použít obyčejná rýže, rozhodně ne ta už hotová..

  • Jarka z Bratislavy | 13. 11. 2007 18:46

    Som už dlhoročná gazdiná, ale skutočne neviem, čo je mliečna ryža. Prosím o informáciu.

  • Helena | 13. 11. 2007 18:35

    Dobrý den, chci se zeptat: mám dávat do hrnce obyčejnou bílou rýži nebo koupit v plastovém kelímku už hotovou mléčnou rýži ? A jak bych jí měla proplachovat ? Jakou rýži doporučujete (jasmínovou...), jestli to má být obyč. rýže ? A kolik je z toho porcí ? Podáváme úplně studené nebo teplé ? Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže
Pokrmy Z rýže Svačina Večeře Pozdní večeře Vaření Chlazení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Máslo Mléčná rýže Mléko Skořicový cukr Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mojito

Mojito

Jednoduchá domácí paštika

Jednoduchá domácí paštika

Kotletky na leču

Kotletky na leču

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan…

Smažený vepřový řízek se sýrem

Smažený vepřový řízek se sýrem

Sýrová polévka V.

Sýrová polévka V.

Vepřové na pánvi

Vepřové na pánvi

Zeleninové smoothie s jablkem

Zeleninové smoothie s jablkem

Bylinkový olej

Bylinkový olej

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

55
Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem
Zeleninový salát s…
37
Babiččiny masové placičky
Babiččiny masové placičky
36
Kachna s nádivkou z remosky
Kachna s nádivkou z…
35
Kachna na pivě s nádivkou
Kachna na pivě s nádivkou
33
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Jana Paulová oslavila 50 let vztahu s manželem: Neuvěřitelná zpověď! Kvůli muži utekla z domova

Jana Paulová oslavila 50 let vztahu s manželem: Neuvěřitelná zpověď! Kvůli muži utekla z domova

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp v papiňáku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact