Mléko, sůl, vodu, máslo a citronovou kůru dáme do papiňáku a přivedeme k varu, přidáme propláchnutou rýži a za stálého míchání opět přivedeme k varu. Tlakový hrnec uzavřeme a necháme asi 5-8 minut vařit (musí jít pára z hrnce). Vypneme vařič a necháme vychladnout a pak otevřeme, dochutíme dle chuti skořicovým nebo vanilkovým cukrem a podáváme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Věra z Dc
|7. 12. 2007 08:52
Je to opravdu moc dobré jednoduché a rychlé. Z poloviční dávky se nabaští i 4 osoby a nebojte se nic se nepřipálí. Krásně to voní když dáte citronovou kůru. Do hotové rýže dávám mandarikový nebo jablečný kompot a posypu skořicovým cukrem. Doporučuji vyzkoušet.
Helena
|20. 11. 2007 20:11
Díky za radu, skutečně jsem pomýšlela na tu mléčnou rýži již hotovou v kelímku. Takže tu tedy ne. Dík, vyskoušel jste to již někdo ?
Helena Pešková
|15. 11. 2007 18:57
Ano i podle mne je tohle rýžová kaše, a vařím ji klasicky, v papiňáku bych měla strach z připálení mléka...no možná to jde...
Zuzka L.
|14. 11. 2007 12:25
Jestli paní Helena neměla na mysli mléčnou rýži, kterou prodávájí již hotovou - v kelímku jako je jogurt, termix,....Tak tu opravdu do papiňáku nedávejte.
Anonym
|14. 11. 2007 07:55
Spíš bych recept nazvala rýžová kaše v papiňáku.Nákyp se zapéká a je s různým ovocem,také se přidávají žloutky utřené s cukrem,sníh z bílků......Název je matoucí,ale nápad dobrý :-)PS
Věra z Dc
|14. 11. 2007 07:02
Mléčná rýže je taková kulatá myslím, že je to na ní i napsané.
Zdenka Matušková
|13. 11. 2007 19:48
Mě by ta mléčná rýže taky zajímala. Možná je myšlená ta s kulatými zrnky, ta je doporučená na nákypy.
Zdenka Matušková
|13. 11. 2007 19:46
Mě by ta mléčná rýže taky zajímala. Možná je myšlená ta s kulatými zrnky, ta je doporučená na nákypy.
Eva Červenková
|13. 11. 2007 19:13
paní heleno nejsem autorka, ale řekla bych že se má použít obyčejná rýže, rozhodně ne ta už hotová..
Jarka z Bratislavy
|13. 11. 2007 18:46
Som už dlhoročná gazdiná, ale skutočne neviem, čo je mliečna ryža. Prosím o informáciu.
Helena
|13. 11. 2007 18:35
Dobrý den, chci se zeptat: mám dávat do hrnce obyčejnou bílou rýži nebo koupit v plastovém kelímku už hotovou mléčnou rýži ? A jak bych jí měla proplachovat ? Jakou rýži doporučujete (jasmínovou...), jestli to má být obyč. rýže ? A kolik je z toho porcí ? Podáváme úplně studené nebo teplé ? Děkuji