• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp v papiňáku
Napište svůj komentář k receptu

Rýžový nákyp v papiňáku

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžový nákyp v papiňáku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek mléko 2 1/4 hrnky
    • 4
      hrnek voda
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      špetka citronová kůra
    • 2
      hrnek mléčná rýže
    • 2
      lžíce cukr
    • skořicový cukr

Postup přípravy receptu

1
Mléko, sůl, vodu, máslo a citronovou kůru dáme do papiňáku a přivedeme k varu, přidáme propláchnutou rýži a za stálého míchání opět přivedeme k varu. Tlakový hrnec uzavřeme a necháme asi 5-8 minut vařit (musí jít pára z hrnce). Vypneme vařič a necháme vychladnout a pak otevřeme, dochutíme dle chuti skořicovým nebo vanilkovým cukrem a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s brokolicí

Rýžový nákyp s brokolicí

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Věra z Dc | 7. 12. 2007 08:52

    Je to opravdu moc dobré jednoduché a rychlé. Z poloviční dávky se nabaští i 4 osoby a nebojte se nic se nepřipálí. Krásně to voní když dáte citronovou kůru. Do hotové rýže dávám mandarikový nebo jablečný kompot a posypu skořicovým cukrem. Doporučuji vyzkoušet.

  • Helena | 20. 11. 2007 20:11

    Díky za radu, skutečně jsem pomýšlela na tu mléčnou rýži již hotovou v kelímku. Takže tu tedy ne. Dík, vyskoušel jste to již někdo ?

  • Helena Pešková | 15. 11. 2007 18:57

    Ano i podle mne je tohle rýžová kaše, a vařím ji klasicky, v papiňáku bych měla strach z připálení mléka...no možná to jde...

  • Zuzka L. | 14. 11. 2007 12:25

    Jestli paní Helena neměla na mysli mléčnou rýži, kterou prodávájí již hotovou - v kelímku jako je jogurt, termix,....Tak tu opravdu do papiňáku nedávejte.

  • Anonym | 14. 11. 2007 07:55

    Spíš bych recept nazvala rýžová kaše v papiňáku.Nákyp se zapéká a je s různým ovocem,také se přidávají žloutky utřené s cukrem,sníh z bílků......Název je matoucí,ale nápad dobrý :-)PS

  • Věra z Dc | 14. 11. 2007 07:02

    Mléčná rýže je taková kulatá myslím, že je to na ní i napsané.

  • Zdenka Matušková | 13. 11. 2007 19:48

    Mě by ta mléčná rýže taky zajímala. Možná je myšlená ta s kulatými zrnky, ta je doporučená na nákypy.

  • Zdenka Matušková | 13. 11. 2007 19:46

    Mě by ta mléčná rýže taky zajímala. Možná je myšlená ta s kulatými zrnky, ta je doporučená na nákypy.

  • Eva Červenková | 13. 11. 2007 19:13

    paní heleno nejsem autorka, ale řekla bych že se má použít obyčejná rýže, rozhodně ne ta už hotová..

  • Jarka z Bratislavy | 13. 11. 2007 18:46

    Som už dlhoročná gazdiná, ale skutočne neviem, čo je mliečna ryža. Prosím o informáciu.

  • Helena | 13. 11. 2007 18:35

    Dobrý den, chci se zeptat: mám dávat do hrnce obyčejnou bílou rýži nebo koupit v plastovém kelímku už hotovou mléčnou rýži ? A jak bych jí měla proplachovat ? Jakou rýži doporučujete (jasmínovou...), jestli to má být obyč. rýže ? A kolik je z toho porcí ? Podáváme úplně studené nebo teplé ? Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže
Pokrmy Z rýže Svačina Večeře Pozdní večeře Vaření Chlazení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Máslo Mléčná rýže Mléko Skořicový cukr Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Žahour

Žahour

Horácké knedlíky

Horácké knedlíky

Masové kuličky z Ikea

Masové kuličky z Ikea

Okurkový salát s kysanou smetanou a česnekem

Okurkový salát s kysanou smetanou a…

Celer s uzeným masem - zapékaný

Celer s uzeným masem - zapékaný

Slaná bábovka s olivami

Slaná bábovka s olivami

Jarní polévka s krupicovými nočky

Jarní polévka s krupicovými nočky

Hrachová kaše (moc dobrá)

Hrachová kaše (moc dobrá)

Domácí (plněné) rohlíky

Domácí (plněné) rohlíky

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

75
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
71
Jáhlová kaše s hrachem, základní recept
Jáhlová kaše s hrachem,…
63
Rýže s pečeným masem
Rýže s pečeným masem
40
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
28
Treska se žampiony ve slanině
Treska se žampiony ve…

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou foccaciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Decastelo zalovila v archivu: Jak staré jsou tyhle Zlatokopky?!

Decastelo zalovila v archivu: Jak staré jsou tyhle Zlatokopky?!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp v papiňáku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact