• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp se skořicí a švestkami
Napište svůj komentář k receptu

Rýžový nákyp se skořicí a švestkami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 20
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžový nákyp se skořicí a švestkami
Rýžový nákyp se skořicí a švestkami
Rýžový nákyp se skořicí a švestkami
Rýžový nákyp se skořicí a švestkami
Rýžový nákyp se skořicí a švestkami
Rýžový nákyp se skořicí a švestkami
Rýžový nákyp se skořicí a švestkami
Rýžový nákyp se skořicí a švestkami
6fotografií
Nahrát fotku
 

Milovníci sladkých jídel si rozhodně pochutnají na tomto vynikajícím rýžovém nákypu plném šťavnatých švestek, který krásně voní po skořici. Každé sousto se vám bude rozplývat na jazyku.

Suroviny

4 porce
    • 150
      g kulatozrnná rýže
    • 500
      ml mléko
    • 2
      špetka sůl
    • 60
      g máslo + na vymazání formy
    • 5
      ks vejce
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 10
      ks švestky

Postup přípravy receptu

1
Rýži propláchněte v cedníku, vsypte do litru vroucí, osolené vody a 5 minut povařte. Mezitím v jiném hrnci ohřejte mléko k bodu varu. Rýži slijte a vhoďte do hrnce s mlékem. Osolte, zakryjte pokličkou a na velmi mírném ohni vařte 15 minut, dokud rýže nezměkne a mléko se nevsákne. Občas promíchejte.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně uvařit rýži

2
Do horké rýžové kaše vmíchejte máslo a nechte zchladnout na pokojovou teplotu.
3
Troubu předehřejte na 170 °C. Oddělte bílky od žloutků a cukr rozdělte na dvě části. Žloutky, 1 cukru a skořici našlehejte do husté světlé pěny. Bílky nejprve krátce našlehejte do pěny, poté do nich přidejte zbývající cukr a vyšlehejte pevný sníh.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat sníh bez bílků

4
Žloutkovou pěnu vmíchejte do zchladlé rýžové kaše a poté jen zlehka připojte asi dvě třetiny sněhu. Hmotu vlijte do máslem vytřené zapékací mísy, uhlaďte a nahoru rozložte švestky. Nakonec rozprostřete zbylý sníh a pečte přibližně 40 minut. Poté nechte nákyp zchladnout, rozkrájejte a podávejte.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový nákyp s ovocem

Rýžový nákyp s ovocem

Radeckého nákyp

Radeckého nákyp

Rýžový nákyp s broskvemi

Rýžový nákyp s broskvemi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Rýžový nákyp FOOD Vegetariánské a zdravé
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Kulatozrnná rýže Máslo Mléko Skořice - mletá Sůl Švestky Vejce

Jak vyšlehat sníh bez bílků

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí pomazánka s tvarohem

Rybí pomazánka s tvarohem

Tvarohová vánočka

Tvarohová vánočka

Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Silná česneková pomazánka na jednohubky

Silná česneková pomazánka na…

Kozí brada - novoroční zelňačka

Kozí brada - novoroční zelňačka

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Krůtí s rýžovými nudlemi

Krůtí s rýžovými nudlemi

Pečené brambory s kuřecím plátkem

Pečené brambory s kuřecím plátkem

Listové šátečky se zelím (zelnou směsí)

Listové šátečky se zelím (zelnou…

Doporučujeme

90 minut
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Jak vyšlehat sníh bez bílků

Poslední sledované recepty

22
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
17
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
16
Klasické lečo
Klasické lečo
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Květáková polévka s cizrnou
Květáková polévka s…

Zajímavé články

Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné menu, od polévky až po moučník!
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné…
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
AHA.cz Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Rudolf Hrušínský (79): 25 let tajil rozchod s manželkou! S kým teď žije?

Rudolf Hrušínský (79): 25 let tajil rozchod s manželkou! S kým teď žije?

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Další doporučené recepty:

Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s ovocem
Rýžový nákyp s ovocem
Rýžový pilaf
Rýžový pilaf
Rýžový salát / příloha
Rýžový salát / příloha
Rýžový salát s kuřecím
Rýžový salát s kuřecím
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp se skořicí a švestkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact