• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp se skořicí a švestkami
Napište svůj komentář k receptu

Rýžový nákyp se skořicí a švestkami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 20
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžový nákyp se skořicí a švestkami
Rýžový nákyp se skořicí a švestkami
Rýžový nákyp se skořicí a švestkami
Rýžový nákyp se skořicí a švestkami
Rýžový nákyp se skořicí a švestkami
Rýžový nákyp se skořicí a švestkami
Rýžový nákyp se skořicí a švestkami
Rýžový nákyp se skořicí a švestkami
6fotografií
Nahrát fotku
 

Milovníci sladkých jídel si rozhodně pochutnají na tomto vynikajícím rýžovém nákypu plném šťavnatých švestek, který krásně voní po skořici. Každé sousto se vám bude rozplývat na jazyku.

Suroviny

4 porce
    • 150
      g kulatozrnná rýže
    • 500
      ml mléko
    • 2
      špetka sůl
    • 60
      g máslo + na vymazání formy
    • 5
      ks vejce
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 10
      ks švestky

Postup přípravy receptu

1
Rýži propláchněte v cedníku, vsypte do litru vroucí, osolené vody a 5 minut povařte. Mezitím v jiném hrnci ohřejte mléko k bodu varu. Rýži slijte a vhoďte do hrnce s mlékem. Osolte, zakryjte pokličkou a na velmi mírném ohni vařte 15 minut, dokud rýže nezměkne a mléko se nevsákne. Občas promíchejte.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně uvařit rýži

2
Do horké rýžové kaše vmíchejte máslo a nechte zchladnout na pokojovou teplotu.
3
Troubu předehřejte na 170 °C. Oddělte bílky od žloutků a cukr rozdělte na dvě části. Žloutky, 1 cukru a skořici našlehejte do husté světlé pěny. Bílky nejprve krátce našlehejte do pěny, poté do nich přidejte zbývající cukr a vyšlehejte pevný sníh.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat sníh bez bílků

4
Žloutkovou pěnu vmíchejte do zchladlé rýžové kaše a poté jen zlehka připojte asi dvě třetiny sněhu. Hmotu vlijte do máslem vytřené zapékací mísy, uhlaďte a nahoru rozložte švestky. Nakonec rozprostřete zbylý sníh a pečte přibližně 40 minut. Poté nechte nákyp zchladnout, rozkrájejte a podávejte.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový nákyp s ovocem

Rýžový nákyp s ovocem

Radeckého nákyp

Radeckého nákyp

Rýžový nákyp s broskvemi

Rýžový nákyp s broskvemi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Rýžový nákyp FOOD Vegetariánské a zdravé
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Kulatozrnná rýže Máslo Mléko Skořice - mletá Sůl Švestky Vejce

Jak vyšlehat sníh bez bílků

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Kynutá bábovka s kakaem

Kynutá bábovka s kakaem

Tvarohová buchta tříbarevná

Tvarohová buchta tříbarevná

Švýcarské fondue

Švýcarské fondue

Rakouský bramborový salát

Rakouský bramborový salát

Cibulová šťávička proti kašli

Cibulová šťávička proti kašli

Tvarohový koláč líné ženy

Tvarohový koláč líné ženy

Domácí nugát

Domácí nugát

Ledový salát jako příloha

Ledový salát jako příloha

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak vyšlehat sníh bez bílků

Poslední sledované recepty

102
Jednoduchá mléčná rýže / rýžová kaše
Jednoduchá mléčná rýže /…
79
Těstoviny s cuketou a kuřecím masem
Těstoviny s cuketou a…
64
Švestková povidla
Švestková povidla
22
Jahodové řezy od Bláži
Jahodové řezy od Bláži
16
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Zrádci se rychle rozjíždí, ale... Problémy s první misí!

Zrádci se rychle rozjíždí, ale... Problémy s první misí!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s ovocem
Rýžový nákyp s ovocem
Rýžový pilaf
Rýžový pilaf
Rýžový salát / příloha
Rýžový salát / příloha
Rýžový salát s kuřecím
Rýžový salát s kuřecím
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp se skořicí a švestkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact