• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp s tvarohem
Napište svůj komentář k receptu

Rýžový nákyp s tvarohem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžový nákyp s tvarohem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balení rýže
    • 0,50
      l mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      lžíce med
    • 2
      lžička moučkový cukr
    • 3
      lžíce máslo
    • meruňky
    • 1
      balení tvaroh
    • kompotované ovoce švestky, jahody - dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Rýži uvaříme dle návodu, vodu slijeme. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme uvařenou rýži a pomalu rozvařujeme na kaši. Postupně přidáváme med a žloutek. Jak je kaše hotova, odstavíme a necháme trochu vychladnout.
2
Mezitím připravíme tvarohový krém: smícháme změklé máslo, tvaroh, cukr a dle potřeby 1-2 lžíce mléka na rozředění. Do vymazané zapékací mísy (průměr 25-30 cm) klademe vrstvu rýžové kaše, tvarohového krému, libovolné ovoce, opět tvaroh a nakonec rýže.
3
Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C asi 40 minut, až se začne dělat kůrčička. Nakonec na talíři je dobré ozdobit zbylým ovocem a lehce přelít kompotovanou šťávou. Je možné si vše přisladit, mě a celé rodině chutná takto.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s brokolicí

Rýžový nákyp s brokolicí

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katka | 2. 9. 2014 13:33

    Ahoj ve spolek, chystám se dělat rýžový nákyp, jen pro ujištění, kolik gramů rýže jste dali? :) Díky a hezký den

  • Leňulka | 5. 6. 2014 14:29

    Tak jsme dali s mamkou půl s kyselou marmeládou a půl se zavařenýma trnkama a paráda, obě jsme na prasknutí O:-)

  • daja87 | 11. 1. 2013 23:04

    Tak se povedl :-) Synovi a přítelovi mooooc chutná <3 Děkuju moc za super recept :-)

  • daja87 | 11. 1. 2013 22:31

    Ahoj.Tak už je v troubě :-) Dělala jsem ho poprvý,tak pak napíšu jak se povedl nebo nepovedl ;-)

  • :o) | 6. 9. 2012 11:59

    právě jsem tento rýž.nákyp dodělala a musím říct že je jednoduchý a opravdu výborný :o)

  • Andrea | 4. 11. 2011 09:57

    Nákyp nám moc chutná.

  • pajosan | 30. 10. 2010 20:12

    soo deska ne:)

  • Lada Javorkova | 27. 1. 2009 22:51

    Vyborny nakyp. Chutnal az v Japonsku a ted bude chutnat i v USA. Dekuji za vyborny recept. (jen pro informaci, varim 1 1/2 hrnku ryze v 2 hrneccich vody. Ryze se pod poklickou privede z prudka do varu a pote se plamen stlumi na minimum, a od teto chvile varim 20 minut, neustale prikryte. Recept od Japonske "mamasan")

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Rýžový nákyp Rýže
Pokrmy Sladké Z rýže Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kompotované ovoce Máslo Med Meruňky Mléko Moučkový cukr Rýže Tvaroh Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Flamendří česnečka

Flamendří česnečka

Kastrůlkové ražniči

Kastrůlkové ražniči

Třešňový závin

Třešňový závin

Zeleninová polévka s klobásou

Zeleninová polévka s klobásou

Křenová pomazánka II.

Křenová pomazánka II.

Boloňské fazole pro vegany

Boloňské fazole pro vegany

Houskové uzenářské knedlíky

Houskové uzenářské knedlíky

Podzimní salát Coleslaw

Podzimní salát Coleslaw

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

25
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
20
Vaječná tlačenka
Vaječná tlačenka
15
Treska pečená s paprikami
Treska pečená s paprikami
14
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…
14
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp s tvarohem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact