• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp s tvarohem
Napište svůj komentář k receptu

Rýžový nákyp s tvarohem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžový nákyp s tvarohem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balení rýže
    • 0,50
      l mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      lžíce med
    • 2
      lžička moučkový cukr
    • 3
      lžíce máslo
    • meruňky
    • 1
      balení tvaroh
    • kompotované ovoce švestky, jahody - dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Rýži uvaříme dle návodu, vodu slijeme. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme uvařenou rýži a pomalu rozvařujeme na kaši. Postupně přidáváme med a žloutek. Jak je kaše hotova, odstavíme a necháme trochu vychladnout.
2
Mezitím připravíme tvarohový krém: smícháme změklé máslo, tvaroh, cukr a dle potřeby 1-2 lžíce mléka na rozředění. Do vymazané zapékací mísy (průměr 25-30 cm) klademe vrstvu rýžové kaše, tvarohového krému, libovolné ovoce, opět tvaroh a nakonec rýže.
3
Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C asi 40 minut, až se začne dělat kůrčička. Nakonec na talíři je dobré ozdobit zbylým ovocem a lehce přelít kompotovanou šťávou. Je možné si vše přisladit, mě a celé rodině chutná takto.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s brokolicí

Rýžový nákyp s brokolicí

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katka | 2. 9. 2014 13:33

    Ahoj ve spolek, chystám se dělat rýžový nákyp, jen pro ujištění, kolik gramů rýže jste dali? :) Díky a hezký den

  • Leňulka | 5. 6. 2014 14:29

    Tak jsme dali s mamkou půl s kyselou marmeládou a půl se zavařenýma trnkama a paráda, obě jsme na prasknutí O:-)

  • daja87 | 11. 1. 2013 23:04

    Tak se povedl :-) Synovi a přítelovi mooooc chutná <3 Děkuju moc za super recept :-)

  • daja87 | 11. 1. 2013 22:31

    Ahoj.Tak už je v troubě :-) Dělala jsem ho poprvý,tak pak napíšu jak se povedl nebo nepovedl ;-)

  • :o) | 6. 9. 2012 11:59

    právě jsem tento rýž.nákyp dodělala a musím říct že je jednoduchý a opravdu výborný :o)

  • Andrea | 4. 11. 2011 09:57

    Nákyp nám moc chutná.

  • pajosan | 30. 10. 2010 20:12

    soo deska ne:)

  • Lada Javorkova | 27. 1. 2009 22:51

    Vyborny nakyp. Chutnal az v Japonsku a ted bude chutnat i v USA. Dekuji za vyborny recept. (jen pro informaci, varim 1 1/2 hrnku ryze v 2 hrneccich vody. Ryze se pod poklickou privede z prudka do varu a pote se plamen stlumi na minimum, a od teto chvile varim 20 minut, neustale prikryte. Recept od Japonske "mamasan")

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Rýžový nákyp Rýže
Pokrmy Sladké Z rýže Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kompotované ovoce Máslo Med Meruňky Mléko Moučkový cukr Rýže Tvaroh Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkvový salát

Mrkvový salát

Pečený amur se žampiony a cibulí

Pečený amur se žampiony a cibulí

Utopenci podle mě

Utopenci podle mě

Malinová lahůdka

Malinová lahůdka

Chlebová pečeně

Chlebová pečeně

Skvělý pečený čaj

Skvělý pečený čaj

Uzený losos na grilu

Uzený losos na grilu

Krůtí na smetaně

Krůtí na smetaně

Čokoládový koláč s blumami

Čokoládový koláč s blumami

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

93
Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý
Jablečný (hruškový)…
87
Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Netradiční štrúdl s…
62
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
50
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
50
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …

Zajímavé články

Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
AHA.cz Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Zuzana Belohorcová: Kila jdou dolů! ...i bez Ozempicu

Zuzana Belohorcová: Kila jdou dolů! ...i bez Ozempicu

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. &#039;Každý měsíc kupuji nové boty,&#039; říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. &#039;Každý měsíc kupuji nové boty,&#039; říká maminka

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp s tvarohem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact