• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp s tvarohem
Napište svůj komentář k receptu

Rýžový nákyp s tvarohem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžový nákyp s tvarohem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balení rýže
    • 0,50
      l mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      lžíce med
    • 2
      lžička moučkový cukr
    • 3
      lžíce máslo
    • meruňky
    • 1
      balení tvaroh
    • kompotované ovoce švestky, jahody - dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Rýži uvaříme dle návodu, vodu slijeme. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme uvařenou rýži a pomalu rozvařujeme na kaši. Postupně přidáváme med a žloutek. Jak je kaše hotova, odstavíme a necháme trochu vychladnout.
2
Mezitím připravíme tvarohový krém: smícháme změklé máslo, tvaroh, cukr a dle potřeby 1-2 lžíce mléka na rozředění. Do vymazané zapékací mísy (průměr 25-30 cm) klademe vrstvu rýžové kaše, tvarohového krému, libovolné ovoce, opět tvaroh a nakonec rýže.
3
Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C asi 40 minut, až se začne dělat kůrčička. Nakonec na talíři je dobré ozdobit zbylým ovocem a lehce přelít kompotovanou šťávou. Je možné si vše přisladit, mě a celé rodině chutná takto.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s brokolicí

Rýžový nákyp s brokolicí

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katka | 2. 9. 2014 13:33

    Ahoj ve spolek, chystám se dělat rýžový nákyp, jen pro ujištění, kolik gramů rýže jste dali? :) Díky a hezký den

  • Leňulka | 5. 6. 2014 14:29

    Tak jsme dali s mamkou půl s kyselou marmeládou a půl se zavařenýma trnkama a paráda, obě jsme na prasknutí O:-)

  • daja87 | 11. 1. 2013 23:04

    Tak se povedl :-) Synovi a přítelovi mooooc chutná <3 Děkuju moc za super recept :-)

  • daja87 | 11. 1. 2013 22:31

    Ahoj.Tak už je v troubě :-) Dělala jsem ho poprvý,tak pak napíšu jak se povedl nebo nepovedl ;-)

  • :o) | 6. 9. 2012 11:59

    právě jsem tento rýž.nákyp dodělala a musím říct že je jednoduchý a opravdu výborný :o)

  • Andrea | 4. 11. 2011 09:57

    Nákyp nám moc chutná.

  • pajosan | 30. 10. 2010 20:12

    soo deska ne:)

  • Lada Javorkova | 27. 1. 2009 22:51

    Vyborny nakyp. Chutnal az v Japonsku a ted bude chutnat i v USA. Dekuji za vyborny recept. (jen pro informaci, varim 1 1/2 hrnku ryze v 2 hrneccich vody. Ryze se pod poklickou privede z prudka do varu a pote se plamen stlumi na minimum, a od teto chvile varim 20 minut, neustale prikryte. Recept od Japonske "mamasan")

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Rýžový nákyp Rýže
Pokrmy Sladké Z rýže Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kompotované ovoce Máslo Med Meruňky Mléko Moučkový cukr Rýže Tvaroh Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné bramborové knedlíky

Plněné bramborové knedlíky

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Lepenice

Lepenice

Tvarohové řezy trojbarevné

Tvarohové řezy trojbarevné

Vídeňské ořechové rohlíčky

Vídeňské ořechové rohlíčky

Švei-ču-žou

Švei-ču-žou

Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

Česnečka pro labužníky

Česnečka pro labužníky

Kuřecí se smetanou a špenátem

Kuřecí se smetanou a špenátem

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

117
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
21
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
21
Jablečná buchta
Jablečná buchta
19
Dušené vepřové maso s hlívou
Dušené vepřové maso s…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Modelka Carolyn Murphy v 51 letech: Kráska bez make-upu

Modelka Carolyn Murphy v 51 letech: Kráska bez make-upu

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp s tvarohem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact