• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp s tvarohem
Napište svůj komentář k receptu

Rýžový nákyp s tvarohem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžový nákyp s tvarohem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balení rýže
    • 0,50
      l mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      lžíce med
    • 2
      lžička moučkový cukr
    • 3
      lžíce máslo
    • meruňky
    • 1
      balení tvaroh
    • kompotované ovoce švestky, jahody - dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Rýži uvaříme dle návodu, vodu slijeme. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme uvařenou rýži a pomalu rozvařujeme na kaši. Postupně přidáváme med a žloutek. Jak je kaše hotova, odstavíme a necháme trochu vychladnout.
2
Mezitím připravíme tvarohový krém: smícháme změklé máslo, tvaroh, cukr a dle potřeby 1-2 lžíce mléka na rozředění. Do vymazané zapékací mísy (průměr 25-30 cm) klademe vrstvu rýžové kaše, tvarohového krému, libovolné ovoce, opět tvaroh a nakonec rýže.
3
Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C asi 40 minut, až se začne dělat kůrčička. Nakonec na talíři je dobré ozdobit zbylým ovocem a lehce přelít kompotovanou šťávou. Je možné si vše přisladit, mě a celé rodině chutná takto.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s brokolicí

Rýžový nákyp s brokolicí

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katka | 2. 9. 2014 13:33

    Ahoj ve spolek, chystám se dělat rýžový nákyp, jen pro ujištění, kolik gramů rýže jste dali? :) Díky a hezký den

  • Leňulka | 5. 6. 2014 14:29

    Tak jsme dali s mamkou půl s kyselou marmeládou a půl se zavařenýma trnkama a paráda, obě jsme na prasknutí O:-)

  • daja87 | 11. 1. 2013 23:04

    Tak se povedl :-) Synovi a přítelovi mooooc chutná <3 Děkuju moc za super recept :-)

  • daja87 | 11. 1. 2013 22:31

    Ahoj.Tak už je v troubě :-) Dělala jsem ho poprvý,tak pak napíšu jak se povedl nebo nepovedl ;-)

  • :o) | 6. 9. 2012 11:59

    právě jsem tento rýž.nákyp dodělala a musím říct že je jednoduchý a opravdu výborný :o)

  • Andrea | 4. 11. 2011 09:57

    Nákyp nám moc chutná.

  • pajosan | 30. 10. 2010 20:12

    soo deska ne:)

  • Lada Javorkova | 27. 1. 2009 22:51

    Vyborny nakyp. Chutnal az v Japonsku a ted bude chutnat i v USA. Dekuji za vyborny recept. (jen pro informaci, varim 1 1/2 hrnku ryze v 2 hrneccich vody. Ryze se pod poklickou privede z prudka do varu a pote se plamen stlumi na minimum, a od teto chvile varim 20 minut, neustale prikryte. Recept od Japonske "mamasan")

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Rýžový nákyp Rýže
Pokrmy Sladké Z rýže Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kompotované ovoce Máslo Med Meruňky Mléko Moučkový cukr Rýže Tvaroh Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Obrácené řízky

Obrácené řízky

Sypaná buchta

Sypaná buchta

Zakázaná buchta

Zakázaná buchta

Oříškové rohlíčky

Oříškové rohlíčky

Kuřecí prsíčka Nenasyta

Kuřecí prsíčka Nenasyta

Květák s kakaem

Květák s kakaem

Jednoduché piškotové kornoutky

Jednoduché piškotové kornoutky

Buchta Margotka

Buchta Margotka

Bublanina z remosky

Bublanina z remosky

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

24
Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou
Tvarohové šátečky (závin…
18
Drožďová polévka s houbami a quinoou
Drožďová polévka s…
13
Vosí hnízda III.
Vosí hnízda III.
11
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát
10
Křížaly - sušená jablka
Křížaly - sušená jablka

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Hvězdy Milla Jovovich, Lady Gaga a další: Oblékají módu české značky

Hvězdy Milla Jovovich, Lady Gaga a další: Oblékají módu české značky

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp s tvarohem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact