Polovinu hmoty urovnáme do zapékací misky nebo pekáče vymazaného máslem, poklademe ovocem, přikryjeme druhou polovinou hmoty a vložíme do vyhřáté trouby.
nejlepší recept na rýži na sladko :P Udělala jsem jednou a už dělám pokaždé ! Chutná uplně všem i sousedům. Nejlepší s merunkama :3
Btw. nepíše péct ale na plotně v mléku uvařit ! CCa 10-15 minut mi trva než z toho mám kaši! Pak davam na cca 10minut zapéct ze všemi ostatnmi surovinami ;)
Magda
|14. 2. 2017 10:18
Péct rýži v mléku je pěkný nesmysl. Samozřejmě se to připálilo a bylo zkažené vše
Adriana
|19. 11. 2015 20:06
Pekný večer....ja uvarím ryžu v mlieku,medzitým sivyšlahám maslo so žltkami a praškový cukrom.Ked je ryža uvarená a dobre vychadnutá potom tam môžeme vmiešať to vyšlahané maslo.Polovicu hmoty dám do janskej misy nato dávam nastrúhané jablčka,posypem škoricou,osladím a nato dám ešte tvaroh zmiešaný s vajíčkom a cukrom.Nakonie dalšiu vrstvu ryže a zapečiem v rúre asi pol hodinu potom pridám vyšlahaný sneh navrh a zapekám kým nezrúžovie...dobrú chuť :-)
Markéta
|10. 10. 2015 14:19
Dobrý den, po půl hodině pečení je stále řídký, dělala jsem přesně podle návodu. Snad se to tedy nakonec povede, uvidím...jestli ho budu muset péct ještě hodinu, jak tady píší jiní uživatelé... :-\
Markéta
|10. 10. 2015 14:19
Dobrý den, po půl hodině pečení je stále řídký, dělala jsem přesně podle návodu. Snad se to tedy nakonec povede, uvidím...jestli ho budu muset péct ještě hodinu, jak tady píší jiní uživatelé... :-\
Betty
|31. 7. 2015 12:52
Je toho opravdu dost, mám plnou zapékací mísu (oválnou, asi 20cm x 30cm). S manželem to máme na 2 dny. Poprvé jsem dělala dvojitou dávku a neměla jsem to ani do čeho dát. A je to opravdu výborný recept :-)
Tak z 500g ryze je pekac nakypu. Dobry recept, jen jsem pekla asi 1.5h.
Iva
|7. 1. 2015 16:48
Chci se jen zeptat kolik toho asi tak je :-) Mam doma jedliky tak jestli mam davat dvojitou davku ;-)
bety
|29. 9. 2014 14:24
Dobrý den, moc děkuji za uveřejněný recept, nákyp je vynikající. :)
lída
|11. 5. 2014 09:36
Dobrý den,mám prosbu, je to opravdu jen jeden hrnek rýže na litr mléka?Připadá mi to málo.Váš recept mě zaujal,protože jsem měla obdobný,jenže jsem si ho tak nějak pěkně uschovala,že ho nemůůžu najít :-) Děkuji za onfo.
já teď udělala se švestkami a vynikající... jen si myslím, že není nutné dávat kompotované ovoce, čerstvé udělá lepší službu (nemusíte se mnou souhlasit), a mražené se taky dá použít... jednoduchý, chutný recept... dávám 1
Já dávám broskve a jahody a žloutky spojím s máslem. Dávám: 1:-)
Lenny18
|28. 1. 2013 12:31
Doporučuju do rýžové kaše dát vanilkový cukr, místo klasického :)) jinak za 1! :)
dinno
|27. 1. 2013 11:49
ahoj.Při hledaní nákypu jsem všude našel jen tento recept. je dobrej. tady je muj :-) .- pro 4člennou rodinu. 0,5 kg dlouho.zr. rýže, 1,2 L mleka. ,0,3 l je štávy z broskví v plechu. tu svařím s mlékem a přidam řýži a špetku skořice. :-\ postup je stejny, jen na broskve přidam spařene rozinky,100g.udelat vrstvy a trochu,asi 2 lžíce sněhu dám na vrch. a pečeme. vysledek je super. dobrou. . . ;-)
JOSEF
|27. 11. 2012 18:46
JÁ JSEM NA SLADKÝ TAK DÁVÁM ZA 1 ČAU <:-)
Lenka
|22. 8. 2012 14:30
Výborné. Dávám 1.
Monika
|4. 1. 2012 08:13
Tento recept jsem hledala dlouho,přesně jako od maminky, musím dát 1*********. Opravdu dobrý. díky :-*
myska
|11. 8. 2011 12:45
Zrovna včera jsem vzpomínala, jak moje maminka (když jsem byla malá holka), přidávala na nákyp před dopečením "sněhovou čepici" z bílků a pak krátce dopekla.
Velice výborné.S manželem jsme si pochutnali :-) :-)
Michaela Linhartová
|30. 8. 2010 08:46
Já si akorát utřu cukr, máslo, žloutky a zamíchám s rýží a vmíchám tuhý sníh. Dávám také 1*
Šárka Krejčíková
|27. 5. 2010 13:49
Nákyp jsem udělala a byl výborný, děkuji za recept. Akorát místo obyč. cukru jsem dala vanilkový a byla to opravdu mňamka! (nákyp jsem dělala poprvé :o)))