• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp s ovocem
Napište svůj komentář k receptu

Rýžový nákyp s ovocem

autor: danio.rerio
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 148
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžový nákyp s ovocem
Rýžový nákyp s ovocem
Rýžový nákyp s ovocem
Rýžový nákyp s ovocem
Rýžový nákyp s ovocem
Rýžový nákyp s ovocem
Rýžový nákyp s ovocem
Rýžový nákyp s ovocem
Rýžový nákyp s ovocem
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 125
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      ks vejce
    • 1
      l mléko
    • 1
      hrnek rýže kulatozrnná (300ml)
    • kompotované ovoce
    • 3
      lžíce cukr 2 - 3 vrchovaté (podle potřeby)

Postup přípravy receptu

1
Mléko se špetkou soli necháme zahřát, do horkého vsypeme propláchnutou rýži a za občasného míchání uvaříme hustou kaši (trvá to 15 - 20 minut).

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

2
Odstavíme, přidáme máslo, promícháme a podle chuti osladíme. Necháme trochu vychladnout, vmícháme žloutky a tuhý sníh z bílků.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

3
Polovinu hmoty urovnáme do zapékací misky nebo pekáče vymazaného máslem, poklademe ovocem, přikryjeme druhou polovinou hmoty a vložíme do vyhřáté trouby.
4
Pečeme asi 30 minut při 200°C.

RADA: VIDEO, jak připravit domácí granolu!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Radeckého nákyp

Radeckého nákyp

Rýže s ovocem

Rýže s ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pamela Drtilová | 20. 9. 2018 14:28

    nejlepší recept na rýži na sladko :P Udělala jsem jednou a už dělám pokaždé ! Chutná uplně všem i sousedům. Nejlepší s merunkama :3 Btw. nepíše péct ale na plotně v mléku uvařit ! CCa 10-15 minut mi trva než z toho mám kaši! Pak davam na cca 10minut zapéct ze všemi ostatnmi surovinami ;)

  • Magda | 14. 2. 2017 10:18

    Péct rýži v mléku je pěkný nesmysl. Samozřejmě se to připálilo a bylo zkažené vše

  • Adriana | 19. 11. 2015 20:06

    Pekný večer....ja uvarím ryžu v mlieku,medzitým sivyšlahám maslo so žltkami a praškový cukrom.Ked je ryža uvarená a dobre vychadnutá potom tam môžeme vmiešať to vyšlahané maslo.Polovicu hmoty dám do janskej misy nato dávam nastrúhané jablčka,posypem škoricou,osladím a nato dám ešte tvaroh zmiešaný s vajíčkom a cukrom.Nakonie dalšiu vrstvu ryže a zapečiem v rúre asi pol hodinu potom pridám vyšlahaný sneh navrh a zapekám kým nezrúžovie...dobrú chuť :-)

  • Markéta | 10. 10. 2015 14:19

    Dobrý den, po půl hodině pečení je stále řídký, dělala jsem přesně podle návodu. Snad se to tedy nakonec povede, uvidím...jestli ho budu muset péct ještě hodinu, jak tady píší jiní uživatelé... :-\

  • Markéta | 10. 10. 2015 14:19

    Dobrý den, po půl hodině pečení je stále řídký, dělala jsem přesně podle návodu. Snad se to tedy nakonec povede, uvidím...jestli ho budu muset péct ještě hodinu, jak tady píší jiní uživatelé... :-\

  • Betty | 31. 7. 2015 12:52

    Je toho opravdu dost, mám plnou zapékací mísu (oválnou, asi 20cm x 30cm). S manželem to máme na 2 dny. Poprvé jsem dělala dvojitou dávku a neměla jsem to ani do čeho dát. A je to opravdu výborný recept :-)

  • Nikijaho
    Nikijaho | 10. 4. 2015 19:18

    Tak jsem zkusila vaši verzi a dopadlo to docela dobre, az na to ze jsem to musela pect asi 1.5 hodiny.

  • Nikijaho
    Nikijaho | 10. 4. 2015 19:17

    Tak z 500g ryze je pekac nakypu. Dobry recept, jen jsem pekla asi 1.5h.

  • Iva | 7. 1. 2015 16:48

    Chci se jen zeptat kolik toho asi tak je :-) Mam doma jedliky tak jestli mam davat dvojitou davku ;-)

  • bety | 29. 9. 2014 14:24

    Dobrý den, moc děkuji za uveřejněný recept, nákyp je vynikající. :)

  • lída | 11. 5. 2014 09:36

    Dobrý den,mám prosbu, je to opravdu jen jeden hrnek rýže na litr mléka?Připadá mi to málo.Váš recept mě zaujal,protože jsem měla obdobný,jenže jsem si ho tak nějak pěkně uschovala,že ho nemůůžu najít :-) Děkuji za onfo.

  • B.Lucie | 16. 4. 2014 18:08

    Výborné ;)

  • kopalka | 24. 1. 2014 12:42

    Nákyp byl supr, 1/4 l mléka jsem nahradila smetanou a bylo to skvělé. S broskvema, skořicí. 1

  • danio.rerio | 10. 12. 2013 16:08

    Babička někdy dává sušené švestky, zajímavá obměna, je to pak chuťově výraznější :-)

  • TheKacabi
    TheKacabi | 25. 10. 2013 13:03

    já teď udělala se švestkami a vynikající... jen si myslím, že není nutné dávat kompotované ovoce, čerstvé udělá lepší službu (nemusíte se mnou souhlasit), a mražené se taky dá použít... jednoduchý, chutný recept... dávám 1

  • okurek | 20. 7. 2013 13:14

    Čerstvé meruňky jako první, pak vrstva malin, výborné, za jedna.

  • anonym | 25. 5. 2013 11:05

    troll ;-)

  • Ladunkap | 17. 4. 2013 20:57

    Dneska jsem si udělala radost a udělala tuhle dobrotu. Super!!!

  • jana.pokr | 13. 4. 2013 13:46

    Já dávám broskve a jahody a žloutky spojím s máslem. Dávám: 1:-)

  • Lenny18 | 28. 1. 2013 12:31

    Doporučuju do rýžové kaše dát vanilkový cukr, místo klasického :)) jinak za 1! :)

  • dinno | 27. 1. 2013 11:49

    ahoj.Při hledaní nákypu jsem všude našel jen tento recept. je dobrej. tady je muj :-) .- pro 4člennou rodinu. 0,5 kg dlouho.zr. rýže, 1,2 L mleka. ,0,3 l je štávy z broskví v plechu. tu svařím s mlékem a přidam řýži a špetku skořice. :-\ postup je stejny, jen na broskve přidam spařene rozinky,100g.udelat vrstvy a trochu,asi 2 lžíce sněhu dám na vrch. a pečeme. vysledek je super. dobrou. . . ;-)

  • JOSEF | 27. 11. 2012 18:46

    JÁ JSEM NA SLADKÝ TAK DÁVÁM ZA 1 ČAU <:-)

  • Lenka | 22. 8. 2012 14:30

    Výborné. Dávám 1.

  • Monika | 4. 1. 2012 08:13

    Tento recept jsem hledala dlouho,přesně jako od maminky, musím dát 1*********. Opravdu dobrý. díky :-*

  • myska | 11. 8. 2011 12:45

    Zrovna včera jsem vzpomínala, jak moje maminka (když jsem byla malá holka), přidávala na nákyp před dopečením "sněhovou čepici" z bílků a pak krátce dopekla.

  • Marketa | 4. 6. 2011 13:31

    Moc dobry nakyp :-) Dekuji za dobry receptik.

  • MisuleZG | 10. 3. 2011 12:36

    Velice výborné.S manželem jsme si pochutnali :-) :-)

  • Michaela Linhartová | 30. 8. 2010 08:46

    Já si akorát utřu cukr, máslo, žloutky a zamíchám s rýží a vmíchám tuhý sníh. Dávám také 1*

  • Šárka Krejčíková | 27. 5. 2010 13:49

    Nákyp jsem udělala a byl výborný, děkuji za recept. Akorát místo obyč. cukru jsem dala vanilkový a byla to opravdu mňamka! (nákyp jsem dělala poprvé :o)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Rýžový nákyp Rýže
Pokrmy Sladké Z rýže Oběd Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kompotované ovoce Máslo Mléko Rýže Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Minutková kuřecí směs II.

Minutková kuřecí směs II.

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Cuketa vynikající

Cuketa vynikající

Vánočka od babičky

Vánočka od babičky

Pikantní pečené kuře

Pikantní pečené kuře

Pomazánka křenová a česneková

Pomazánka křenová a česneková

Hrášková polévka - smetanová

Hrášková polévka - smetanová

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

Krémová polévka z červené řepy

Krémová polévka z červené řepy

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

43
Dýňová tortila
Dýňová tortila
20
Borůvkový mls s meruňkami
Borůvkový mls s meruňkami
16
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
15
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
13
Smothie-Kiwi a banán
Smothie-Kiwi a banán

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Další doporučené recepty:

Rýžový nákyp s mandarinkami
Rýžový nákyp s mandarinkami
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp se skořicí a švestkami
Rýžový nákyp se skořicí a švestkami
Rýžový pilaf
Rýžový pilaf
Rýžový salát / příloha
Rýžový salát / příloha
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp s ovocem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact