Do vařícího mléka dáme máslo, cukr a přebranou vypranou rýži, kterou uvaříme doměka. Kaši necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme citronovou kůru a vanilku, vychladlou rýžovou kaši a z bílků tuhý sníh.Při vmíchávání sněhu přidáme i scezené ovoce. Pečeme 1 hodinu.Nákyp je možné před servírováním ještě polít kompotovou šťávou.
Nákyp úžasný :-P Vařila jsem ho poprvé a všem moc chutnal ;-)
racer
|6. 4. 2013 11:39
...já vařívám tu rýži v mléce pouze se špetkou soli. Máslo a cukr se žloutky přidávám vyšlehané až do schlazené uvařené rýže. Záleží na chuti, ale špetka soli v rýži vypíchne tu sladkost žloutků a kyselost meruněk. :-\ ;-)