Děláš to špatně vlasto :-\
Já dělám rýžový nákyp takto - do 1 litru mléka rozmíchám 2 celá vejce, naliji do pekáčku, který se nevymazuje, pak přidám 6 vrchovatých lžic rýže, 5 lžic cukru kr., a máslo nebo Heru vrchovatou lžíci, promíchám a přidám ovoce - mandarinky, jablka, suš. švestky a pod.,pekáček dám do trouby a asi na 150 stupňů
Ofotit (na kopírce)? :-)
na mléčnou rýži a rýžový nákyp je nejlepší použít rýži kulatozrnou, má drobnější zrníčka
hmmm to je divné to si ten nákyp nemohl/a ofotit a musela tam dát fotku z google prostě amatéři
taky dobrý recept zde (www.databazereceptu.org)
Nebylo to špatné, ale více nám chutná rýžový nákyp, kde je uvařená rýže před zapékáním smíchána s utřeným máslem s cukrem a vajíčkem a jako ovoce švestky nebo meruňky. Ale prcek byl nadšen, dokonce si i přidal.
Vyzkouším a dám vědět :o)
Tak jsem zvědavá, co z toho vyleze, teď to tady kuchtím. Uvidíme!
ZJe to fakt duper, i kdyz se to tomu obrazku nepodobalo :-D
Docela dobrý...Mě to chutnalo a taťka si taky pochvaloval...=o))
Bylo třeba více mléka (350-400ml) a doporučila bych o lžíci méně medu. Ovoce je sladké dost. Klidně místo mandarinek i jiné ovoce, dala jsem jablka a rozinky. Jinak jednoduché a chutné.
Rýži přelijeme vařící vodou.
Co znamena "Rýži spaříme" ??
Stačí 15 minut.
Jak dlouho by se to melo zvolna pect v te troube? Omlouvam se jsem amater...ktereho zacalo bavit vareni :)
Na nákyp je dobré použít nejobyčejnější rýži, není vhodná rýže Parboiled.