• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp s kompotem
Napište svůj komentář k receptu

Rýžový nákyp s kompotem

autor: Jirka
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžový nákyp s kompotem
Rýžový nákyp s kompotem
Rýžový nákyp s kompotem
Rýžový nákyp s kompotem
Rýžový nákyp s kompotem
Rýžový nákyp s kompotem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 250
      g rýže
    • 700
      ml mléko
    • 120
      g máslo + na formu
    • 50
      g med
    • 5
      ks vejce
    • 0,50
      lžička sůl
    • hladká mouka
    • 400
      g broskve kompot
    • 80
      g cukr krystal

Postup přípravy receptu

1
Pořádně propláchnutou rýží dejte do hrnce, zalijte mlékem a vařte doměkka, dokud se nevstřebá všechno mléko. Po dobu vaření míchejte, aby se rýže nepřipálila. Máslo vyšlehejte s medem do pěny a postupně do ní zašlehejte žloutky.

RADA: Máslo bez lednice

2
Uvařenou rýži odstavte a nechte v hrnci vychladnout. Žloutkovou směs ochuťte citronovou kůrou a postupně do ní zapracujte vychladlou rýži. V druhé misce vyšlehejte tuhý sníh ze 3 bílků a špetky soli. Zlehka ho vmíchejte do rýžového základu.

RADA: Strouhání citronu

3
Připravenou formu vymažte máslem a vysypete hladkou moukou. Polovinou rýže pokryjte dno formy, navrch rozložte vrstvu broskví. Ovoce zakryjete zbylou rýží. Takto připravený nákyp vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte přibližně 20 minut.
4
Nad párou míchejte zbylé bílky s cukrem, dokud se cukr úplně nerozpustí. Poté přendejte nahřáté bílky do mísy robotu a na nejvyšší otáčky šlehejte, dokud sníh nevychladne. Dejte pozor, abyste bílkovou hmotu nepřešlehali. Po 20 minutách vyndejte nákyp z trouby a navrch opatrně navrstvěte připravený sníh. Nákyp vložte zpět do trouby. Teplotu zvyšte na 200 °C a pečte dalších cca 10 minut.

RADA: Šlehání sněhu

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový nákyp se skořicí a švestkami

Rýžový nákyp se skořicí a švestkami

Rýžový nákyp

Rýžový nákyp

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Pečení Vaření Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskve Cukr krystal Hladká mouka Máslo Med Mléko Rýže Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkev po indicku

Mrkev po indicku

Klasické kremrole

Klasické kremrole

Vynikající pomazánka z nivy

Vynikající pomazánka z nivy

Išelské koláčky

Išelské koláčky

Křenová sekaná

Křenová sekaná

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

Hrášková polévka - sýrová

Hrášková polévka - sýrová

Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným masem

Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným…

Chřest smažený v trojobalu

Chřest smažený v trojobalu

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

50
Makarony se sýrem
Makarony se sýrem
49
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
43
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
30
Dýňové muffiny
Dýňové muffiny
26
Hovězí sekaná Wellington
Hovězí sekaná Wellington

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Rýžový nákyp
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp s brokolicí
Rýžový nákyp s brokolicí
Rýžový nákyp s broskvemi
Rýžový nákyp s broskvemi
Rýžový nákyp s mandarinkami
Rýžový nákyp s mandarinkami
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp s kompotem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact