• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp s kompotem
Napište svůj komentář k receptu

Rýžový nákyp s kompotem

autor: Jirka
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžový nákyp s kompotem
Rýžový nákyp s kompotem
Rýžový nákyp s kompotem
Rýžový nákyp s kompotem
Rýžový nákyp s kompotem
Rýžový nákyp s kompotem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 250
      g rýže
    • 700
      ml mléko
    • 120
      g máslo + na formu
    • 50
      g med
    • 5
      ks vejce
    • 0,50
      lžička sůl
    • hladká mouka
    • 400
      g broskve kompot
    • 80
      g cukr krystal

Postup přípravy receptu

1
Pořádně propláchnutou rýží dejte do hrnce, zalijte mlékem a vařte doměkka, dokud se nevstřebá všechno mléko. Po dobu vaření míchejte, aby se rýže nepřipálila. Máslo vyšlehejte s medem do pěny a postupně do ní zašlehejte žloutky.

RADA: Máslo bez lednice

2
Uvařenou rýži odstavte a nechte v hrnci vychladnout. Žloutkovou směs ochuťte citronovou kůrou a postupně do ní zapracujte vychladlou rýži. V druhé misce vyšlehejte tuhý sníh ze 3 bílků a špetky soli. Zlehka ho vmíchejte do rýžového základu.

RADA: Strouhání citronu

3
Připravenou formu vymažte máslem a vysypete hladkou moukou. Polovinou rýže pokryjte dno formy, navrch rozložte vrstvu broskví. Ovoce zakryjete zbylou rýží. Takto připravený nákyp vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte přibližně 20 minut.
4
Nad párou míchejte zbylé bílky s cukrem, dokud se cukr úplně nerozpustí. Poté přendejte nahřáté bílky do mísy robotu a na nejvyšší otáčky šlehejte, dokud sníh nevychladne. Dejte pozor, abyste bílkovou hmotu nepřešlehali. Po 20 minutách vyndejte nákyp z trouby a navrch opatrně navrstvěte připravený sníh. Nákyp vložte zpět do trouby. Teplotu zvyšte na 200 °C a pečte dalších cca 10 minut.

RADA: Šlehání sněhu

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový nákyp se skořicí a švestkami

Rýžový nákyp se skořicí a švestkami

Rýžový nákyp

Rýžový nákyp

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Pečení Vaření Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskve Cukr krystal Hladká mouka Máslo Med Mléko Rýže Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Houbový kuba II.

Houbový kuba II.

Těstoviny s olivami

Těstoviny s olivami

Bryndzová pomazánka

Bryndzová pomazánka

Drobenkové muffiny s tvarohem

Drobenkové muffiny s tvarohem

Tvarohové brambory - zapečené

Tvarohové brambory - zapečené

Česnekovo-sýrová omáčka

Česnekovo-sýrová omáčka

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Pečená jehněčí kýta po středomořském…

Sójové kostky na kari

Sójové kostky na kari

Doporučujeme

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

325
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
279
Dýňová tortila
Dýňová tortila
265
Máslové řízky
Máslové řízky
40
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
25
Houbařské těstoviny III.
Houbařské těstoviny III.

Zajímavé články

10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na kulajdu, falešnou dršťkovou i liškajdu
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na…
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5 jednoduchých, rychlých a chutných receptů
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5…
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
AHA.cz Noid Bárta jako řecký bůh moří: Kam se hrabe Poseidon!

Noid Bárta jako řecký bůh moří: Kam se hrabe Poseidon!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Ženy.cz Jak kompletně změnit svůj pracovní směr? Na plnění snů není nikdy pozdě

Jak kompletně změnit svůj pracovní směr? Na plnění snů není nikdy pozdě

Blesk.cz Těhotná Ochotská (40): Poslední party před porodem v doprovodu syna

Těhotná Ochotská (40): Poslední party před porodem v doprovodu syna

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Další doporučené recepty:

Rýžový nákyp
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp s brokolicí
Rýžový nákyp s brokolicí
Rýžový nákyp s broskvemi
Rýžový nákyp s broskvemi
Rýžový nákyp s mandarinkami
Rýžový nákyp s mandarinkami
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp s kompotem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact