• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp s jahodami
Napište svůj komentář k receptu

Rýžový nákyp s jahodami

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžový nákyp s jahodami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na rýžovou kaši
    • mléko 3/4 l
    • 200
      g rýže
    • 50
      g máslo
    • 50
      g cukr krupice
    • 80
      g máslo
    • 60
      g cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • citron
    • 3
      ks žloutek
    • 3
      ks bílek

Postup přípravy receptu

1
Do vařícího mléka přidáme rýži, máslo a cukr a vaříme do změknutí. V misce ušleháme máslo, cukry, citronovou šťávu a kůru se třemi žloutky. Omyté jahody nakrájíme na plátky. Kaši smícháme se žloutkovou hmotou, poté přidáme tuhý ušlehaný sníh. Polovinu hmoty dáme do pečící formy, poklademe plátky jahod, a zalijeme zbytkem hmoty. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Podáváme horké nebo za studena.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s brokolicí

Rýžový nákyp s brokolicí

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Aňa | 28. 5. 2016 14:24

    Koľko minút sa to má piecť? :-\

  • Polly | 7. 4. 2008 11:58

    Tak jsem si ho uvařila, je výtečný, jen jsem tam přidala asi 10 deka mletých oříšků, jelikož mi zbyly z jiného receptu, a také 2 lžíce šťávy z jahod.Receptu dávám za 1.

  • IVANA | 6. 1. 2008 11:23

    tento nákyp znám od své prababičky,někdy sním i bez zapečení.Vím,že hrozí salmonela,ale nemůžu odolat

  • Tomáš | 6. 1. 2008 11:03

    Dost dobrýýýý, jen jsem osladil mlíko medem ... máme ho radši :-)

  • Olga | 31. 12. 2007 10:07

    Skutečně dobré, rodinka si ho objednala další dny opět. 1

  • Marcela Suchanová | 10. 9. 2007 12:30

    Teď jsem ho dodělala,je fakt dobrý,nikdy jsem ho nedělala,protože moje dítě sladké nejí,ale přece jen si trochu dal. Jen jsem místo jahod,dala nektarinky.

  • Martina | 15. 5. 2007 12:41

    Výborné, dělala jsem to poprvé v životě a mělo to úspěch!Místo jahod jsem dala kompotované broskve. Dávám jedničku.

  • Maruš | 4. 2. 2007 15:02

    Odhadem bych řekla zhruba těch 35 minut.Záleží na teplotě trouby a jak vysoký nákyp máte.

  • Anonym | 4. 2. 2007 13:18

    Jak dlouho asi péct?

  • Hospodyňka | 29. 1. 2007 11:30

    Tak rýžový nákyp jsem měla naposledy ve školní jídelně... To už je pár let.. Protože manžel omylem koupil mazlavou rýži místo parboiled, řekli jsme si že si ho dáme. Je to fajn zpestření, ale chutě na rýžový nákyp jsou zas na pár let uspokojeny...

  • Dáša | 25. 11. 2006 12:21

    Včera jsem ho uvařila a byl moc dobrý.Dříve jsem ho nemusela, ale dostala jsem na něj dostala takvou chuť, že jsem ho uvařila.Výsledek byl úžasný. Chutnal všem.Budu ho vařit častěji.

  • Irena | 22. 11. 2006 21:53

    Nákyp jsem vyzkoušela, byl vážně vynikající. Jen jsem místo jahod použila jablka se skořicí. Doporučuji ho všem.

  • Maruš | 23. 10. 2006 20:46

    Paní Ivano,celý hrnec jsem namočila.Pak jsem spodní díl vymazala Ramou,mám vevnitř glazovaný.Dala rýži a jabkka,přiklopila horním víkem.Ke konci jsem víko odkryla.Už přesně nevím,jak dlouho jsem dělala.Hodinku a něco :-)Vůbec jsem nehlídala troubu,tak jak při klasickém pečení.Příště zkusím i žemlovku.Tak,ať se podaří!

  • Ivana Samcová | 23. 10. 2006 17:04

    Ještě nikdy jsem nedělala nic sladkého v římském hrnci. Paní Maruš, takže po namočení ve vodě spodní část hrnce vymažete mastným? Pečete to přiklopené? Díky za odpověď. Ivana

  • Maruš | 22. 10. 2006 14:20

    Zhruba takto,jen z dvojnásobné dávky a celkem 4 vajec jsem dělala v římském hrnci.Rýži jsem použila Parboiled,místo jahod jsem použila str.jablka s trochou cukru,skořicí,rozinkami a str.vlašskými ořechy.Spodní díl hrnce jsem vymastila Ramou,dala díl hmoty,pak jablkovou směs a druhý díl rýže.Nahoru lžičkou trochu Ramy.Výsledek byl moc dobrý.Poprvé v životě jsem nemusela hlídat troubu a všichi si pochutnali.

  • Věra Švanigová | 13. 9. 2006 12:29

    je fakt dos dobrý!!!ještě jsem k jahodám namíchala švestky a byl opravdu super.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýžový nákyp Rýže
Pokrmy Z rýže Oběd Večeře Pečení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citron Cukr krupice Máslo Mléko Rýže Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chudí rytíři

Chudí rytíři

Žluté řezy se sněhem

Žluté řezy se sněhem

Ořechové řezy ledové - cukroví

Ořechové řezy ledové - cukroví

Boršč III.

Boršč III.

Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Vláčné mrkvové taštičky

Vláčné mrkvové taštičky

Ořechové fit muffiny

Ořechové fit muffiny

Jednoduchá masová směs (nejen) se zelím

Jednoduchá masová směs (nejen) se…

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

67
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
48
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
46
Dýňová tortila
Dýňová tortila
35
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
33
Ryba s houbovo-smetanovou omáčkou
Ryba s houbovo…

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Jiřina Bohdalová (94) po operaci srdce: Lékař řekl, jak na tom je! A Zeman jí poslal vzkaz…

Jiřina Bohdalová (94) po operaci srdce: Lékař řekl, jak na tom je! A Zeman jí poslal vzkaz…

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp s jahodami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact