• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp s jahodami
Napište svůj komentář k receptu

Rýžový nákyp s jahodami

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžový nákyp s jahodami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na rýžovou kaši
    • mléko 3/4 l
    • 200
      g rýže
    • 50
      g máslo
    • 50
      g cukr krupice
    • 80
      g máslo
    • 60
      g cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • citron
    • 3
      ks žloutek
    • 3
      ks bílek

Postup přípravy receptu

1
Do vařícího mléka přidáme rýži, máslo a cukr a vaříme do změknutí. V misce ušleháme máslo, cukry, citronovou šťávu a kůru se třemi žloutky. Omyté jahody nakrájíme na plátky. Kaši smícháme se žloutkovou hmotou, poté přidáme tuhý ušlehaný sníh. Polovinu hmoty dáme do pečící formy, poklademe plátky jahod, a zalijeme zbytkem hmoty. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Podáváme horké nebo za studena.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s brokolicí

Rýžový nákyp s brokolicí

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Aňa | 28. 5. 2016 14:24

    Koľko minút sa to má piecť? :-\

  • Polly | 7. 4. 2008 11:58

    Tak jsem si ho uvařila, je výtečný, jen jsem tam přidala asi 10 deka mletých oříšků, jelikož mi zbyly z jiného receptu, a také 2 lžíce šťávy z jahod.Receptu dávám za 1.

  • IVANA | 6. 1. 2008 11:23

    tento nákyp znám od své prababičky,někdy sním i bez zapečení.Vím,že hrozí salmonela,ale nemůžu odolat

  • Tomáš | 6. 1. 2008 11:03

    Dost dobrýýýý, jen jsem osladil mlíko medem ... máme ho radši :-)

  • Olga | 31. 12. 2007 10:07

    Skutečně dobré, rodinka si ho objednala další dny opět. 1

  • Marcela Suchanová | 10. 9. 2007 12:30

    Teď jsem ho dodělala,je fakt dobrý,nikdy jsem ho nedělala,protože moje dítě sladké nejí,ale přece jen si trochu dal. Jen jsem místo jahod,dala nektarinky.

  • Martina | 15. 5. 2007 12:41

    Výborné, dělala jsem to poprvé v životě a mělo to úspěch!Místo jahod jsem dala kompotované broskve. Dávám jedničku.

  • Maruš | 4. 2. 2007 15:02

    Odhadem bych řekla zhruba těch 35 minut.Záleží na teplotě trouby a jak vysoký nákyp máte.

  • Anonym | 4. 2. 2007 13:18

    Jak dlouho asi péct?

  • Hospodyňka | 29. 1. 2007 11:30

    Tak rýžový nákyp jsem měla naposledy ve školní jídelně... To už je pár let.. Protože manžel omylem koupil mazlavou rýži místo parboiled, řekli jsme si že si ho dáme. Je to fajn zpestření, ale chutě na rýžový nákyp jsou zas na pár let uspokojeny...

  • Dáša | 25. 11. 2006 12:21

    Včera jsem ho uvařila a byl moc dobrý.Dříve jsem ho nemusela, ale dostala jsem na něj dostala takvou chuť, že jsem ho uvařila.Výsledek byl úžasný. Chutnal všem.Budu ho vařit častěji.

  • Irena | 22. 11. 2006 21:53

    Nákyp jsem vyzkoušela, byl vážně vynikající. Jen jsem místo jahod použila jablka se skořicí. Doporučuji ho všem.

  • Maruš | 23. 10. 2006 20:46

    Paní Ivano,celý hrnec jsem namočila.Pak jsem spodní díl vymazala Ramou,mám vevnitř glazovaný.Dala rýži a jabkka,přiklopila horním víkem.Ke konci jsem víko odkryla.Už přesně nevím,jak dlouho jsem dělala.Hodinku a něco :-)Vůbec jsem nehlídala troubu,tak jak při klasickém pečení.Příště zkusím i žemlovku.Tak,ať se podaří!

  • Ivana Samcová | 23. 10. 2006 17:04

    Ještě nikdy jsem nedělala nic sladkého v římském hrnci. Paní Maruš, takže po namočení ve vodě spodní část hrnce vymažete mastným? Pečete to přiklopené? Díky za odpověď. Ivana

  • Maruš | 22. 10. 2006 14:20

    Zhruba takto,jen z dvojnásobné dávky a celkem 4 vajec jsem dělala v římském hrnci.Rýži jsem použila Parboiled,místo jahod jsem použila str.jablka s trochou cukru,skořicí,rozinkami a str.vlašskými ořechy.Spodní díl hrnce jsem vymastila Ramou,dala díl hmoty,pak jablkovou směs a druhý díl rýže.Nahoru lžičkou trochu Ramy.Výsledek byl moc dobrý.Poprvé v životě jsem nemusela hlídat troubu a všichi si pochutnali.

  • Věra Švanigová | 13. 9. 2006 12:29

    je fakt dos dobrý!!!ještě jsem k jahodám namíchala švestky a byl opravdu super.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýžový nákyp Rýže
Pokrmy Z rýže Oběd Večeře Pečení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citron Cukr krupice Máslo Mléko Rýže Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roštěnky Esterházy

Roštěnky Esterházy

Piškotové řezy po padesáté

Piškotové řezy po padesáté

Ořechová bábovka - ideální na beránka

Ořechová bábovka - ideální na beránka

Norský dresing na zeleninové saláty

Norský dresing na zeleninové saláty

Mléčná rýže se skořicí

Mléčná rýže se skořicí

Smažené plněné kapustové listy (závitky)

Smažené plněné kapustové listy …

Dort srdce

Dort srdce

Zelný salát s jablkem a mrkví

Zelný salát s jablkem a mrkví

Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

69
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
52
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
34
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…
30
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…
30
Penne s tuňákem a kukuřicí
Penne s tuňákem a…

Zajímavé články

Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých způsobů, jak ji můžete využít
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých…
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert s tajuplným názvem?
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert…
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
AHA.cz Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Jennifer Lopezové šili nos! Zranění kvůli předávání cen

Jennifer Lopezové šili nos! Zranění kvůli předávání cen

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy 7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp s jahodami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact