Opereme rýži, vložíme do hrnce s vodou a špetkou soli, na prudkém ohni přivedeme k varu, poté snížíme plamen na minimum a vaříme, dokud se voda neodpaří (cca 10-15 min). Přidáme mléko, 5 lžic cukru a za občasného míchání vaříme, dokud nevznikne rýžová kaše.
2
Asi 30 g másla smícháme se 2 žloutky, lžící cukru, balíčkem vanilkového cukru a špetkou citronové kůry a přimícháme do rýžové kaše. Ze 2 bílků našleháme sníh a polovinu opatrně vmícháme do kaše.
3
Pečící nádobu vymažeme máslem, nakrájíme broskve na malé kousky a do pečící nádoby vložíme:
4
1. 1/3 rýže, posypeme kakaem
5
2. 1/2 broskví
6
3. 1/3 rýže, posypeme kakaem
7
4. 1/2 broskví
8
5. 1/3 rýže, na to velmi jemné plátky másla
9
Dáme péct na cca 30-40 min., po 15 min. přidáme zbylý sníh z bílků.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
olap
|8. 8. 2014 17:31
Delali jsme vetsi mnozstvi nakypu. Umerne tomu zvysili mnozstvi ingredienci. Jestli mohu radit-nebojte se pridat vejce(vice kusu), citronovou kuru i maslo oproti uvedenemu mnozstvi v puv. rozpisu-nakyp bude ,,stavnatejsi",nebude suchy a bude chutove vyraznejsi. . Z bilku v rozpisu naslehate malo snehu. Nestaci ani na nadlehceni nakypu, natoz jeste na potreni nakypu zvrchu... 8-) Misto kompotu doporucuji čerstvé ovoce - je sezona a ovoce mame na zahradach,trznicich nebo v akcich v obchodni siti za prijatelne ceny ;-) . Kakao dodava nakypu dobrou a zajimavou chut. Vyzkouseli jsme granko - taky dobre...
Celkove hodnotim recept jako dobry. :-)
Olap