• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp s broskvemi
Napište svůj komentář k receptu

Rýžový nákyp s broskvemi

autor: plechon
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžový nákyp s broskvemi
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1,50
      hrnek rýže
    • 2
      hrnek voda
    • 0,50
      l mléko
    • 1
      špetka sůl
    • 6
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      špetka citronová kůra
    • 2
      ks bílek
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      lžíce kakao
    • 50
      g máslo
    • 1
      sklenice broskvový kompot

Postup přípravy receptu

1
Opereme rýži, vložíme do hrnce s vodou a špetkou soli, na prudkém ohni přivedeme k varu, poté snížíme plamen na minimum a vaříme, dokud se voda neodpaří (cca 10-15 min). Přidáme mléko, 5 lžic cukru a za občasného míchání vaříme, dokud nevznikne rýžová kaše.
2
Asi 30 g másla smícháme se 2 žloutky, lžící cukru, balíčkem vanilkového cukru a špetkou citronové kůry a přimícháme do rýžové kaše. Ze 2 bílků našleháme sníh a polovinu opatrně vmícháme do kaše.
3
Pečící nádobu vymažeme máslem, nakrájíme broskve na malé kousky a do pečící nádoby vložíme:
4
1. 1/3 rýže, posypeme kakaem
5
2. 1/2 broskví
6
3. 1/3 rýže, posypeme kakaem
7
4. 1/2 broskví
8
5. 1/3 rýže, na to velmi jemné plátky másla
9
Dáme péct na cca 30-40 min., po 15 min. přidáme zbylý sníh z bílků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s brokolicí

Rýžový nákyp s brokolicí

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • olap | 8. 8. 2014 17:31

    Delali jsme vetsi mnozstvi nakypu. Umerne tomu zvysili mnozstvi ingredienci. Jestli mohu radit-nebojte se pridat vejce(vice kusu), citronovou kuru i maslo oproti uvedenemu mnozstvi v puv. rozpisu-nakyp bude ,,stavnatejsi",nebude suchy a bude chutove vyraznejsi. . Z bilku v rozpisu naslehate malo snehu. Nestaci ani na nadlehceni nakypu, natoz jeste na potreni nakypu zvrchu... 8-) Misto kompotu doporucuji čerstvé ovoce - je sezona a ovoce mame na zahradach,trznicich nebo v akcich v obchodni siti za prijatelne ceny ;-) . Kakao dodava nakypu dobrou a zajimavou chut. Vyzkouseli jsme granko - taky dobre... Celkove hodnotim recept jako dobry. :-) Olap

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Rýžový nákyp Rýže
Pokrmy Sladké Z rýže Oběd Pečení Vaření Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Broskvový kompot Citronová kůra Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Rýže Sůl Vanilkový cukr Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lososová pomazánka

Lososová pomazánka

Jahodové tiramisu II.

Jahodové tiramisu II.

Hrníčkový mazanec

Hrníčkový mazanec

"Tiramisu" roláda

"Tiramisu" roláda

Smažená zelenina po italsku

Smažená zelenina po italsku

Jablečný (hruškový) hřích - dort

Jablečný (hruškový) hřích - dort

Kynutý ořechový závin

Kynutý ořechový závin

Domácí pizza I.

Domácí pizza I.

Jarní závitky s krevetami, bylinkami a zeleninovými nudlemi

Jarní závitky s krevetami, bylinkami…

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

237
Vosí hnízda III.
Vosí hnízda III.
72
Klatovské závitky / ptáčky / roládky -  po našem
Klatovské závitky /…
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Švestkové knedlíky z…
19
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Velký návrat do kalendáře Pirelli! Herzigová pózovala v »akvárku«

Velký návrat do kalendáře Pirelli! Herzigová pózovala v »akvárku«

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Rýžový koláč
Rýžový koláč
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp s brokolicí
Rýžový nákyp s brokolicí
Rýžový nákyp s kompotem
Rýžový nákyp s kompotem
Rýžový nákyp s mandarinkami
Rýžový nákyp s mandarinkami
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp s broskvemi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact