• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp s brokolicí
Napište svůj komentář k receptu

Rýžový nákyp s brokolicí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžový nákyp s brokolicí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g rýže
    • 1
      ks brokolice
    • 150
      g šunka
    • 200
      g eidam sýr
    • 50
      g máslo
    • 4
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • vegeta
    • 2
      lžíce strouhanka a 1 lžíce másla - na vymazání a vysypání zapékací misky

Postup přípravy receptu

1
Rýži uvaříme doměkka. Brokolici rozebranou na růžičky povaříme 4 minuty v páře. Sýr nastrouháme, šunku drobně nakrájíme. Máslo utřeme se žloutky přidáme rýži, brokolici, polovinu sýra, osolíme, opepříme, okořeníme vegetou a nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Směsí naplníme vymazanou a vysypanou zapékací misku a pečeme v předem vyhřáté troubě asi 15 minut. Poté nákyp posypeme zbývajícím sýrem a dopečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s mandarinkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Rychlý rýžový nákyp

Rychlý rýžový nákyp

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • olinka | 12. 10. 2014 12:18

    velmi dobré, nikdy bych nevěřila že se dá spojit rýže a brokolice

  • Lucik.kop | 14. 5. 2013 12:02

    Doufám, že autorce nevadí vložení fotografie. Pokud ano, pokusím se vymazat.

  • Lucik.kop | 14. 5. 2013 11:59

    Právě jsem dovařila, ochutnala a musím říct, že výborné. Místo šunky jsem orestovala kuřecí a přidala rajčátka, jinak jsem šla podle receptu a dávám za 1. Ale zapékala jsem asi 35 minut než to bylo hotové. Nevím proč to trvalo tak dlouho. Za recept děkuji :-) , určitě jsem nevařila naposledy.

  • Gábina H | 29. 1. 2009 15:13

    Díky Věro, vyzkouším :-)

  • Věra Štroblová | 29. 1. 2009 13:56

    Gabino H. :-) odpovídám trochu později ale přece :-) ...dávám opravdu vody jak říkám a papiňák nechávám ještě zavřený dokud nevyjde pára... Je pravda, že když jsem dělala dříve rýži v troubě, více se sypala, ale záleží na každém, jak vyzkouší poporvé a pak si dle své chuti množství upraví sám. Také záleží jaký druh rýže zrovna vaříte :-))

  • Monika Špinková | 29. 1. 2009 10:39

    Je to opravdu výborné, dělala jsem už několikrát. Šunku většinou vynechávám, uzeninám moc neholdujeme, a dávám klidně víc brokolice.

  • Tereza Rydlová | 20. 1. 2009 15:50

    Teda to je dobrota! Právě jsem dodělala a ochutnala a je to výborné! Jen jsem neměla čerstvou brokolici, takže jsem to dělala z mražené, a přidala jsem ještě osmažené kostičky kuřecího masa a pórek. Dávám za 1, je to skvělé. Díky moc za recept!

  • Gábina H | 10. 11. 2008 13:15

    Věro, chci se zeptat, jestli se všechna voda v papiňáku vyvaří. Já dělám rýži normálně na plotně a dávám na 1 díl rýže 1,5 dílu vody. 3 díly se mi zdají dost.

  • Jana Pátková | 10. 11. 2008 11:01

    To je také dobrý nápad, je to z jednoho hrnce a to ráda vařím, díky za nápad. Může se tam přidat např.i kousek kuřecího a bude to dietní jídlo.

  • Věra Štroblová | 10. 11. 2008 10:37

    Od té doby co jsem začala zkoušet recepty v papiňáku, dělám rýži takto : osmažím na oleji a kousku másla cibulku, přidám okapanou spařenou rýži, orestuji, zaliji 1:3 vodou osolím nebo kokořením dle chuti bujonem a nahoru dám květák nebo brokolici někdy i mrkev, uzavřu a nechám 5-8 minut hrnec odsyčet, pak nechám cvilku dojít a můžu říct, dobrota a skoro bez práce :-)) nakonec ozdoba : posypu sýrem, trocha kečupu nebo i jablečného čatní a kousek čínského zelí a jídlo jak z interhotelu :-)

  • Valentýna Křížová | 10. 11. 2008 10:24

    Výborné! lehké a zdravé jídlo, zvlášť ta strouhanka na vysypámí mísy mě příjemně překvapila - je to takové křupavější :-) Doporučuji!

  • Jana Czerwenková | 17. 5. 2007 17:05

    Měli jsme dnes k obědu. Výborné! Neměla jsem šunku, tak jsem dala poloměkký salám, přidala pórek a koktejlová rajčátka na čtvrtky. Nevím, jestli to už není jiný recept, ale jako inspirace posloužil tento a zaslouží si jedničku. Určitě zase někdy udělám.

  • Anonym | 16. 4. 2007 23:35

    Dělám něco podobného, ale přidávám ještě na kousky pokrájená rajčata, případně kousek cukety. (Kromě toho, že to skvěle chutná a barevně lahodí oku, brokolice i rajčata mají hodně antioxidantů a když se navzájem kombinují, účinek se násobí, jak jsem kdesi na netu vyčetla.)

  • Linda Klein | 16. 4. 2007 10:08

    Vcera jsme meli k obedu a moc jsme si pochutnali. Urcite brzy zopakuji :-))

  • Marcela Šepsová | 5. 2. 2007 10:14

    Moc dobré, můj muž se ptal jestli píšu komentáře a jestli né, tak ať teď napíšu. Je to fantastické a tento recept budu dělat často.

  • Lada Kovářová | 27. 5. 2006 17:37

    1 lžíce másla, 2 lžíce strouhanky je na vymazání a vysypání zapékací misky. Doplním do receptu.

  • Michaela Atherton | 27. 5. 2006 17:34

    Ta strouhanka se dava dospodu misky nebo se vmicha do smesi?

  • Martina | 27. 5. 2006 16:00

    Vyborne, dekuju! Misto sunky jsem pro pritele dala kure, 2 cibule, trochu petrzelky a palive papriky,prave si pochutnava!

  • Kristýna Dvořáková | 9. 3. 2006 16:45

    Opravdu velmi,velmi dobré. Chutnalo i manželovi. Dávám 1.

  • Martina S. | 28. 1. 2006 12:34

    Dobrůtka, schváleno celou rodinou. Děkuji za recept, největší chuť měl náš tříletý syn, přidal si dvakrát.

  • Zdena z JM | 17. 1. 2006 07:34

    Hledala jsem nějaké lehké zeleninové jídlo.Toto je to pravé.Dala jsem méně rýže,více brokolice.A ještě jsem si to usnadnila tím,že jsem nic nešlehala,vejce a máslo jsem jen zamíchala do této směsi a upekla v remosce.Výborné.

  • Alena | 16. 1. 2006 12:09

    Výborný, rychlý a hlavně jednoduchý :-)) Doporučuji.

  • Lenka | 12. 8. 2004 13:43

    Vynikající,moc nám to chutnalo

  • Lenka | 21. 5. 2004 20:15

    Vynikající delikatesa.Vynecháním šunky získáte božskou krmi pro vegetariány, masožravci neprohloupí když šunky dají o 10 dkg víc.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Eidam sýr Máslo Pepř mletý Rýže Strouhanka Sůl Šunka Vegeta Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušená rýže

Dušená rýže

Smaženice z hub

Smaženice z hub

Kuře a la kachna II.

Kuře a la kachna II.

Jablka v županu podle Lorenze Lamase

Jablka v županu podle Lorenze Lamase

Svratecký guláš

Svratecký guláš

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Bábovková roláda a la tvarohový mazanec

Bábovková roláda a la tvarohový…

Krkovice s červeným zelím

Krkovice s červeným zelím

Mrkvové placičky

Mrkvové placičky

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Srbské rizoto
Srbské rizoto
19
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Dušené maso s dýní
Dušené maso s dýní

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Myslivcová už toho má dost: Konec ponižování!

Myslivcová už toho má dost: Konec ponižování!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Další doporučené recepty:

Rýžový chlebíček s rozinkami
Rýžový chlebíček s rozinkami
Rýžový koláč
Rýžový koláč
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp s broskvemi
Rýžový nákyp s broskvemi
Rýžový nákyp s kompotem
Rýžový nákyp s kompotem
Rýžový nákyp s mandarinkami
Rýžový nákyp s mandarinkami
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp s brokolicí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact